Vašar u Puračiću 2016
Vašar u Puračiću 2016

U toku su završne pripreme za održavanje ovogodišnjeg, 158. po redu Puračićkog vašara, čije je zvanično otvaranje najavljeno za subotu 12. oktobra, a trajat će do 14. oktobra.

Pripreme su kako sazanjemo u završnoj fazi, a na vašaru će kao i uvijek biti ponešto za sve uzraste i interesovanja posjetitelja.

Inače, ovo je 158 put kako se ovaj vašar održava u Puračiću, iako je prema nekim saznanjima njegova tradicija i mnogo duža.

Vašar u Puračiću  održat će se   12,13 i 14 oktobra, a ove godine organizator sajma je firma Nuhanović.

Sama posjećenost vašara govori o kakvom je događaju riječ, jer brojni posjetioci pristižu autobusima iz drugih krajeva BiH, pa čak i preko granice, iz Hrvatske i Srbije. Osim toga, neki ljudi planiraju svoje odmore spram vašara.

U prilog posjetiocima idu i vremenske prilike jer će prema prognozama u tri vašarska dana preovladavati stabilno vrijeme sa temperaturama i do 25 stepeni.

Iz Vijeća Mjesne zajednice Puračić također pozivaju sve resorne institucije da u okviru svojih nadležnosi povećaju svoju ulogu u cilju zaštite sigurnosti svih posjetitelja i izlačaga na Vašeru.

Vašar počinje u subotu 12. oktobra, a trajat će do 14. oktobra.

Komentari