Beživotno tijelo S.M (44) pronađeno je u četvrtak oko 7:30 sati u lukavačkom naselju Koksara, saopšteno je iz MUP-a TK.

Pronađen mrtav muškarac u kanalu pored puta

Dana, 08.02.2018.godine oko 07,25 sati PS Lukavac je zaprimila prijavu da se u kanalu pored puta u naselju Koksara u Lukavcu, nalazi beživotno tijelo NN muške osobe. Po prijavi su postupili službenici policije koji su utvrdili da se radi o S.M., rođen 1974. godine, čiju smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar – mrtvozornik Doma zdravlja Lukavac.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a i Odjeljenja krim. policije PU Lukavac izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Nakon izvršenog uviđaja, kantonalni tužilac je naložio obdukciju tijela preminulog, a istraga u vezi ovog događaja se nastavlja.

Odmah nakon pronalaska tijela uviđaj su pod nadzorom postupajućeg tužioca obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja krim-policije PU Lukavac.

– Obdukcija je završena i utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje. Preminuli je imao i povredu glave, ali ona nije dovela do smrti. Utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju i da nema elemenata krivičnog djela – izjavio je za medije postupajući tužilac Vedran Alidžanović.

Komentari