FK Radnički - FK Sloga S.H

Fudbaleri Radničkog pretrpjeli su težak poraz od Sloge Simin Han na domaćem terenu u okviru posljednjeg kola prvog dijela 1. lige Federacije BiH čime su znatno umanjili šanse za ostanak u društvu prvoligaša. 

Vodom natopljen Jošik nije dozvolio fudablerima da nametnu svoju igru pa su malobrojni gledaoci imali priliku vidjeti dosta blijedu fudbalsku predstavu u prvih 45 minuta. Gostujući igrači prvi su zaprijetili u 2. minuti kada je prema golu pucao Radovanović, ali Brezičanin nije imao potrebe intervenisati. Na odgovor Radničkog čekalo se do 8. minute kada je Ćosić bio u dobroj prilici, međutim njegov udarac nije pogodio mrežu.

U nastavku se igralo onoliko koliko je iznimno loš teren dozvoljavao, a najbliži golu bio je Ibrahimović kada je u 38. minuti uputio udarac prema Brezičaninu koji bez problema otklanja opasnost.

Prvo poluvrijeme ponudilo je blijedo izdanje obje ekipe, ali domaći navijači i igrači  ostali su u šoku kada je u prvoj minuti sudijske nadoknade Radovanović pogodio za 0-1 čime je Sloga na odmor otišla sa povoljnim rezultatom.

U nastavku utakmice igra domaćih se potupnu raspala, a sve je započelo kada je u 51. minuti sudija Jelić Frano svirao penal za goste koji preko Ibrahimovića povisuju prednost na 0-2. Igrači Sloge u nastavku utakmice su nizali prilike, a još veću katastrofu domaćih spriječio je Brezičanin koji je u više navrata dobro intervenisao.

Radnički se pokušao vratit u igru preko Salihovića  u 60. i 70. minuti, ali mreža Hodžića ostaje netaknuta.

Radnički je od 65. minute igrao sa igračem manje jer je zbog druge javne opomene isključen Kasumović.

U konačnici gosti su na krilima 21-godišnjeg Mirela Ibrahimovića u 83. minuti povisli na 0-3, a Musić koji je u igru ušao sa klupe potopio je Radnički u posljednoj minuti sudijske nadoknade kada je zabio za 0-4 čime je Radnički doveden u jako tešku poziciju i biće potrebno veliko čudo da sačuva status prvoligaša.

FK Radnički: Brezičanin, Bektić, Salihbegović, Adnan Kasumović, Kuduzović, Almis Kasumović, Ćosić, Saletović, Salihović, Nukić, Memić.

FK Soga (S.H): Hodžić, Mehić, Salihović, Todorović, Todorović, Vejzović, Radovanović, Ibrahimović, Islamović, Habibović, Ahmetović.

Komentari