Ajnur Mujić je jedan mali predivni dječak koji već dvije godine vodi svoju bitku za život. Ne možete ni zamisliti koliko je to milo i hrabro dijete. On je već u uzrastu od 15 mjeseci obolio od teškog oblika tumora Neuroblastoma gr IV.HR ( Teška forma-visoki rizik).

Nakon višemjesečnih hemoterapija i operacija, transplantiran je prošle godine u decembru mjesecu. Bio je zdrav i bolest se totalno povukla, sve nekako do proljeća kada se okrutna bolest vratila, ali ovaj put u puno težem obliku i on je ubrzo morao biti upućen na dalje liječenje u Tursku. Dok se liječio tamo, jedno vrijeme terapije su dale pozitivan odgovor i on se hvala bogu, fino osjećao.

Počeo se oporavljati i sve je bilo super dok nisu urađene kontrolne pretrage koje su dale poražavajuće rezultate. Došlo je do strašnog pogoršanja i njegov je život sada doveden u pitanje. Tumori su se proširili po cijelom tijelu i sada mu preostaje još jedan jedini mogući modalitet liječenja, a to je posebna Car(NK) terapija koja uključuje 2-3 ciklusa hemoterapija, eventualni operativni zahvat, te najnoviju gensku terapiju i akobogda transplantaciju.

Roditelji nažalost nisu u mogućnosti platiti predračun na iznos od  150.000 eura, a ko bi imao pogotovo nakon 2 godine boravka po bolnicama. Zato molimo sve ljude dobrog srca da se odazovu i pomognu da još jedna majka i otac imaju radost svog života, da osjete još dugo dugo dječije ručice oko vrata, da slušaju dječije korake i da se maze sa svojim djetetom i tako uživaju u njegovom odrastanju.

Oni sada samo mole boga da ga poživi, da im pomognemo i da ga spase boli. Da ne čuju nikad više njegov bolni vapaj kako ih moli da mu pomognu i da ga spase.

Komentari