Foto: Facebook

Na magistralnom Tuzla-Doboj, u mjestu Gnojnica dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretni kamion i putničko motorno vozilo Renault. 

Šezdesetčetverogodišnji muškarac poginuo je jučer oko podne u saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Gnojnica na magistralnom putu Tuzla – Doboj. U nesreći su učestvovali Renault Kangoo i kamion firme Ali Company, koji je prevozio veliki transportni kontejner. Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a Amra Kapidžić potvrdila je da je jedna osoba stradala, ali nije mogla govoriti o okolnostima u kojima je došlo do nesreće.

– Muškarac rođen 1954. godine, koji je upravljao putničkim vozilom, smrtno je stradao prilikom kontakta sa teretnim vozilom na magistralnom putu kod Gnojnice. Okolnosti pod kojima je došlo do nesreće još se istražuju i bit će poznate tek po okončanju vještačenja, kazala je Kapidžić.

Dobar dio poslijepodneva saobraćaj je u potpunosti bio obustavljen sve do okončanja uviđaja koji su obavili pripadnici Odjeljenja Policijske uprave Lukavac.

Dionica magistralnog puta kod Gnojnice poznat je po učestalim saobraćajnim nesrećama, koje su u velikom broju slučajeva završavale smrtnim ishodom.

Izvor: Oslobođenje/ M.A

Komentari