Udruženje Mali svijet i međunarodna organizacija World Vision BiH zajednički su započeli kampanju „Budi Mali svijet“ čiji je cilj osposobiti Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ na tuzlanskoj regiji.

Od početka kampanje, krajem mjeseca juna, veliki broj građana Bosne i Hercegovine dao je svoju podršku ovoj inicijativi. Kampanji su se, među ostalim, pridružili i košarkaši Mirza Teletović i Džanan Musa, atletičar Amel Tuka, pjevačica Slađana Vujičić (Allegro bend), članovi i članice grupa Neverne bebe, Sopot, Skroz, fudbaleri i košarkaši Slobode iz Tuzle i mnogi drugi.

„Obaveza nas velikih je da im obezbijedimo sve što je u našoj moći kako bi imali sretno i bezbrižno djetinjstvo i postali ponosni građani jedne bolje Bosne i Hercegovine. Ja sam Mali svijet! Budi i ti!“ poručio je Mirza Teletović u video klipu podrške kampanji.

Osposobljavanje Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“ od iznimne je važnosti za pružanje podrške djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. U novoj zgradi i sa savremenom opremom, Centar će omogućiti djeci da iskuse sigurno, brižno i osnažujuće okruženje koje će im pomoći da dostignu svoj puni potencijal. Ukupni iznos potreban za osposobljavanje Centra u novim prostorijama je 176.000 KM. Sredstva će biti iskorištena za ugradnju grijanja, prilagodbu potkrovlja zgrade u prostor za individualne radionice, te  opšte opremanje zgrade i dvorišta, kao i nabavku opreme za neuro-feedback terapiju.

Pridružite se i vi kampanji i budite Mali svijet!

Svoj video podrške možete postaviti na društvene medije uz #BudiMaliSvijet, te dijeljenjem sadržaja kampanje na društvenim mrežama.

Svoje novčane priloge za uspostavu Centra za ranu intervenciju “Mali svijet” možete uplatiti na račun broj 1610000000000011 sa svrhom doznake Podrška osnivanju Centra za ranu intervenciju, partija broj 030001615-1. Za uplate online dostupna je i web platforma www.gofundme.com/bethelittleworld.

Za više informacija o kampanji posjetite www.budimalisvijet.com ili www.facebook.com/budimalisvijet.

Komentari