Sa perjanicom od 500 KS: Turski gigant ulazi na tržište BiH

Ford Otosan, kao vlasnik marke Ford Trucks, jedna je od kompanija koja se nalazi u top 400 čak dvije Forbes liste za 2018. godinu, a ovogodišnji je i dobitnik prestižne internacionalne nagrade za najbolji kamion (International Truck of the Year 2019).

“Za kupce Ford Trucks kamiona, u mogućnosti smo ponuditi kompletnu uslugu u segmentu prodaje, ali i postprodaje, i to u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac”, piše Biznisinfo.ba

Vozila ovog brenda, iza kojih stoji više od 60 godina iskustva, od sada su prisutna i u granicama naše zemlje.

Naime, danas je potpisan uvoznički ugovor za tržište Bosne i Hercegovine, kojim je kompanija Kamion Importer postala generalni uvoznik Ford Trucks kamiona za našu zemlju.

U svojim uvodnim riječima, Lari Host, regionalni direktor prodaje Ford Trucks vozila, iskazao je svoje vjerovanje da će se Fordovi kamioni, svojom izdržljivošću i širokom paletom mogućih nadogradnji, vrlo brzo udomaćiti kod kupaca na tržištu BiH.

Istovremeno, istakao je, niska potrošnja i velika izdržljivost, uz moderan dizajn kamiona, doprinose atraktivnosti vozila, što potvrđuje i zadovoljstvo postojećih kupaca. Upravo iz tih razloga, Host očekuje da rezultat neće izostati ni na našem tržištu. Očekivani srednjoročni plan prodaje je, navodi, oko 10% tržišta novih kamiona.

Direktor kompanije Kamion Importer, Mirza Alićajić je, s druge strane, istakao kako je tržište naše zemlje spremno za dolazak ovog milijarderskog giganta.

„Za kupce Ford Trucks kamiona, u mogućnosti smo ponuditi kompletnu uslugu u segmentu prodaje, ali i postprodaje, i to u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac. Trenutno su u toku i radovi na prvom velikom prodajno-servisnom centru, koji se, po najnovijim Ford Trucks standardima, gradi u Tuzli. Centar će sa radom početi u junu ove godine, a osiguravati će sve potrebne dijelove i usluge održavanja komercijalnih vozila po najvišim standardima struke“ dodao je Alićajić.

U ime Ford Trucks kompanije, ugovor je potpisao Barış Akyalçın, regionalni menadžer Ford Trucks poslovanja u Centralnoj Evropi, ističući svoje zadovoljstvo ovim novim, tursko-bosanskim partnerstvom.

Premijerno je predstavljena i perjanica 60 godina duge tradicije proizvodnje kamiona u Fordovoj tvornici, Ford F-MAX, koji predstavlja vrhunac kamionskog tehnološkog razvoja današnjice.

Pored snage motora od 500 KS, lakoće upravljanja i niske potrošnje, ovaj kamion je pomakao i standarde udobnosti u vožnji. To je potvrdio i međunarodni žiri novinara koji je ovom modelu, na najvećem sajmu komercijalnih vozila IAA u Hanoveru, dodijelio prestižnu nagradu najboljeg kamiona 2019. godine.

Pored nagrađivanog modela Ford Trucks F-MAX 500 KS, svim zainteresiranim kupcima, na testnu vožnju je dostupan i tegljač 1848T s kiperskom hidraulikom.

Izvor: Biznisinfo.ba

Komentari