Osnovna škola „Lukavac Mjesto“ danas je proslavila svoj 105. rođendan, a proslavi Dana škole prisustvovao je veliki broj gostiju, roditelja i mještana.

Povodom ovog značajnog jubileja, učenici su zajedno sa svojim nastavnicima priredili bogat kulturno-zabavni program na ljetnoj pozornici, a ovom prilikom upriličena je i podjela svjedočanstava učenicima završnih razreda, te svečana sjednica nastavničkog vijeća.

Elmir Osmanović, direktor O.Š. “Lukavac Mjesto” maturantima je zaželio puno uspjeha u nastavku školovanja, osvrnuvši se i neke od značajnijih projekata koji su realizirani u proteklom periodu.

-Ispraćamo još jednu uspješnu generaciju maturanata, njih 66. Ovim putem želim im čestitati, te poželjeti sretan nastavak školovanja, kao i uspjeh u daljem životu. Kada je riječ o projektima, izdvojio bih uređenje školskog dvorišta, donatorsku priredbu za zamjenu stolarije u područnoj školi u Huskićima, a u planu je i projekat adaptacije školskog poligona. Jutros smo imali i svečanu sjednicu nastavničkog vijeća i tom prilikom uputili smo pohvale za poseban trud i dugogodišnje zalaganje u radu škole. Imamo tri uposlenika koji ove školske godine odlaze u penziju. Samim tim želim istaći nemjerljiv doprinos nastavnika Salkić Ibrahima, administrativne radnice Akeljić Šefike, te  pomoćne radnice Kasumović Mirsade, kazao je direktor Osmanović.

Današnja svečanost nije mogla proći bez zapaženog nastupa školskog hora pod dirigentskom palicom nastavnika Ibrahima Salkića, a za koga je ovaj nastup imao poseban značaj obzirom da uskoro odlazi u zasluženu penziju.

-Brzo je sve ovo prošlo, od mog prvog nastupa pa do današnjeg koji je meni posljednji. Učenici imaju dobru bazu da nastave tamo gdje su sa mnom stali i ko god da dođe, neće sa njima imati nikakvih problema. Moj recept za uspjeh je samo rad, rad i rad, jer djeca se trude, redovno dolaze na sekcije i ako se sa njima postavite kako treba onda je uspjeh zagarantovan, poručio je nasavnik Salkić.

Inače, prva proslava Dana škole održana je 1. juna 1965. godine, a svoje prve učenike, njih 104, škola je primila davne 1911. godine. Trenutno Osnovnu školu “Lukavac Mjesto” pohađa 488 učenika, koji postižu zapažene rezlutate.

Komentari