Defile vozila u Lukavcu povodom Dana vozača - Foto: Edina Mujkić
Defile vozila u Lukavcu povodom Dana vozača - Foto: Edina Mujkić

Povodm 15. januara  Dana vozača i automehaničara  vozači preduzeća d.o.o Road tracionalnim defileom kroz Lukavac obilježavaju svoj dan, nakon čega je upriličeno zajedničko druženje.

Defile vozila je počeo od Auto baze firme „Road“ glavnim ulicama Lukavca i nazad,  najviše je bilo zaposlenih i vozila iz firme „Road“ koja će ove godine proslaviti 21 godina uspješnog rada prijezova putnika na linijskom i vanlinijeskom prijevozu u Tuzlanskom kantonu i šire.

Inače, firma „Road“ broji 70 uposlenika i u svom voznom parku ima 40 moderno opremljenih autobusa kojima svakodnevno vrši prijevoz ljudi, a pored Dana vozača, u ovoj firmi obilježavaju i 21 godina rada i postojanja.

„Pa mi ćemo tradicionalno kao i svake godine 15. januara obilježiti defileom krog grad Lukavac. Poredali smo već neke naše prijatelje, policiju, pa ćemo zajedno sa njima obićči grad i proslaviti 15.januar Dan vozača i automehaničara. Ovom prilikom svim vozačima i automehaničarima želim da čestitam ovaj praznik, poželim mnogo sigurnih ibezbjednih kilometara i da im bude sretno i berićetno,“ kazao je Enver Hodžić, direktor organizacije za posla u firmi „Road“ Lukavac.

Na kraju ćemo vozačima poželjeti što više pređenih kilometara bez kvarova i zastoja u prijevozu putnika. Vozači Sretno!

Komentari