Stadion Jošik će u utorak, 30. oktobra tekuće godine biti domaćin susreta, između Radničkog i Slobode,  starih sportskih rivala, koji će u Lukavcu odigrati prijateljski susret.

Fudbaleri Slobode, nakon Dubokog Potoka, Čelića, Simin Hana,  nastavljaju sa prijateljskim utakmicama, a ove sedmice gostuju u Lukavcu  gdje će igrati protiv FK Radnički Lukavac.

-U dogovoru sa Upravnim odborom FK Sloboda Tuzla, zakazana je prijateljska utakmica između seniorskih sastava našeg tima i naših sportskih prijatelja iz Tuzle, saopšteno je na Facebook stranici FK Radnički Lukavac.

Fudbaleri Slobode protekli vikend su igrali derbi utakmicu ma Tušnju protiv Tuzla City koja je završena bez pobjednika, a prije susreta 16. kola BHT Premijer lige BiH odmjerit će snage protiv FK Radnički Lukavac koji se trenutno takmiči u 2. ligi FBiH.

-Biće ovo još jedna prilika da šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić priliku dadne mlađim fudbalerima koji u dosadašnjem toku sezonu nisu dobijali mnogo prilike za igru, ali i za fudbalere iz Omladinskog pogona, koji su u proteklim pripremnim utakmicama u Dubokom Potoku, Čeliću i Simin Hanu ostavili dobar utisak stručnom štabu Crveno-crnih, navedeno je na zvaničnoj internet stranici FK Sloboda Tuzla.

Utakmica se igra u utorak, 30. oktobra sa početkom u 14 sati na stadionu Jošik u Lukavcu.

Komentari