U periodu od 10. augusta do 25. augusta u organizaciji Centra za kulturu Lukavac i Udruženja za kulturu i umjetnost “Kult produkcija” biće organizovani prvi “Lukavački ljetni dani kulture 2018”. 

Manifestaciju će otvoriti 10. augusta Miodrag “Miki” Trifunov, sa poetsko – muzičkim performansom “Svjedok” a građani Lukavca će u nastavku programa manifestacije moći uživati u sljedećim događajima: Izvedbe monodrama: Irfana Kasumovića ” Rod i dom”, te Elmira Krivalića ” Američki san” koje će biti izvedene na Gradskom trgu – Trgu Bremena, Stand up komediji Harisa Burine “Tako je govorio lepi”, Predstavi za djecu ”Potraga za konačištem” a ovogodišnju manifestaciju će zatvoriti predstava “Derviš i smrt” Studio teatra iz Zenice.

Ulaz na četiri manifestacije je slobodan dok je za izvedbe Harisa Burine “Tako je govorio Lepi” i predstave “Derviš i smrt” Studio teatra iz Zenice cijena ulaza 3 KM. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Lukavac.

Jedan od organizatora manifestacije producent Aldin Ismić, ujedno i Predsjednik Udruženja za kulturu i umjetnost “Kult produkcija” ističe “da je jako značajno za Opštinu Lukavac, što je napokon dobila jednu manifestaciju kulturnog karaktera, te se nada da će ova manifestacija “Lukavački ljetni dani kulture” prerasti u tradiciju i doživljavati svoj kulturni razvoj i u narednim godinama”.

Komentari