U ponedjeljak u 9:50 sati po našem vremenu počet će jesen, a dan će početi na pravi jesenji način – tmurnim nebom i kišom. Ništa bolje nas ne očekuje ni u narednim danima.U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa kišom ili lokalno jačim pljuskom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutradan opet oblačno sa kišom prije podne, a jače padavine očekuju se u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje i do 24 stepena.

I trećeg dana jeseni bit će pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša bit će od večernjih sati prema kraju dana, a jače padavine u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena.

Četvrtak će biti pretežno oblačan sa kišom prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Komentari