U posjeti SKISO Sinovi Bosne Lukavac boravio je Dževad Bibić rođeni Gnojničanin, koji duži niz godina radi i živi u Njemačkoj gdje se sa dosta uspjeha bavi biznisom u oblasti građevine.

U pratnji gospodina Bibića bio je gospodin Meho Mahmutović, a sastanak je izkoordinirao Hašim Sinanović član našeg kluba. U ime kluba Bibića ugostili su Vehbija Tokić, predsjednik te Ermin Jusufović, kapiten kluba.

-Mnogo je simbolike u ovom gestu našeg sugrađanina rekao je Vehbija Tokić izražavajućii zadovoljstvo što je baš dan nakon obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom  u naš klub stigao naš sugrađanin sa namjerom da nas podrži.

-Putem facebook stranice već dvije godine, pratim aktivnosti vašeg kluba i divim se svakom novom uspjehu. Obzirom da u svakoj svojoj posjeti rodnom kraju nastojim ponekome pomoći, ovaj put sam izabrao vaš klub kao najsvjetliji primjer borbe i promocije pozitivnih vrijednosti kako u ratu tako i u miru. Drago mi je da sam posjetio vaše prostorije te se uživo uvjerio u razmjere vaših sportskih uspjeha i rezultata. Redovno pratim u rezultate naše reprezentacije u sjedećoj odbojci i znam da i vi imate reprezentativce. Nadam se da će moj skromni poklon biti od koristi i da ćete nastaviti na najbolji način sa ponosom predstavljati  našu općinu i državu. Pozivam sve naše sugrađane iz dijaspore koji su u mogućnosti da također podrže vaš klub jer sam se lično uvjerio da je novac otišao na pravu adresu te da će biti transparentno utrošen, kazao je Dževad Bibić.

Kapiten kluba Ermin Jusufović se u ime igrača zahvalio na ovoj značajnoj novčanoj podršci našem klubu te upoznao gospodina Dževada sa sistemom takmičenja u sjedećoj odbojci te sa ostalim zanimljivostima.

Donacija od 150 eura izuzetna je pomoć realizaciji programskih aktivnosti, a klub će novčana sredstva iskoristiti za odlazak na Turnir u sjedećoj odbojci “BiH bez mina do 2025. godine”, koji se održava u Doboju, 9. decembar 2017.

Sinovi-bosne.net

Komentari