Nakon što je u petak predstavljeno, a potom i usvojeno prelazno rješenja za doktore i stomatologe iz Tuzlanskog kantona, u danima vikenda uslijedio je hitni sastanak Štrajkačkog odbora SSDMiS TK, nakon čega je odbor uputio saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelosti:

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost  da se prekida generalni štrajk doktora medicine i stomatologije u svim javnim zdravstvenim ustanovama u TK kao i da se povlače svi pojedinačni otkazi ugovora o radu.

Od ponedjeljka 25.06.2018. počinje redovan rad u svim zdravstvenim ustanovama u TK.

Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost stanovništvu a naročito pacijentima na strpljivosti i razumijevanju ali i podršci u borbi za ostvarivanje naših prava, navodi se u saopštenju Strukovnog sindikata doktora stomatologije i medicine.

Podsjetimo, kako nam je u petak kazao Admir Suljić, predsjednik Štrajkačkog odbora SSDMiS TK postignuti dogovor je kakva-takva pobjeda njihove istrajnosti.

-Jedno od rješenja je da nam uvaže reprezentativnost sa federalnog nivoa kako bismo mogli potpisati Kolektivni ugovor za djelatnost doktora medicine i stomatologije na TK i kako bismo svoja prava i obaveze mogli mi regulisati – doktori medicine i stomatologije. S druge strane dogovoreno je da će se pokrenuti, po hitnom postupku, izmjene Zakona o radu kojim se, vezano za Reprezentativnost, ne bi više dolazilo u situaciju pogrešnog tumačenja tog Zakona o radu. – kazao je Admir Suljić, predsjednik Štrajkačkog odbora SSDMiS TK.

Komentari