Općinski Savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Lukavac na održanoj redovnoj sjednici razmatrala je aktuelnu situaciju nastalu povodom napuštanja SBiH od strane pojedinih članova Općinskog Savjeta SBiH Lukavac.

Članovi općinskog savjeta su analizirajući protekla dešavanja i ocjenjujući novonastalu situaciju u OS SBiH Lukavac, jednoglasno donijeli odluku da se razriješe dužnosti dosadašnji predsjednik OS SBiH Lukavac, Refik Hankić, te članovi OS SBiH Lukavac Almir Sakić i Merlina Imamović. Navedeni bivši članovi OS SBiH Lukavac su u posljednje vrijeme djelovali suprotno Statutu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te svojim angažmanom u članstvu drugog političkog subjekta pokušali nanijeti štetu i ugled Stranci za Bosnu i Hercegovinu.

Merlina Imamović i Refik Hankić
Merlina Imamović i Refik Hankić

Na sjednici Općinskog Savjeta SBiH Lukavac, koja je održana 20. marta 2018. godine donesena je odluka da se Refik Hankić, Almir Sakić i Merlina isključe iz članstva SBiH. Postupak isključenja iz članstva bit će primijenjen i za druge članove Općinskog Savjeta SBiH Lukavac kada se definitivno potvrdi njihovo djelovanje suprotno Statutu SBiH te nastojanje da se na nekorektan i subverzivan način naruši ugled Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Almir Sakić
Almir Sakić

Sjednici OS SBiH Lukavac prisustvovali su i članovi Kolegija Kantonalnog Vijeća SBiH Tuzlanskog Kantona, mr. Besim Imamović i drugi članovi ovog kolegija. Na ovoj sjednici donesena je odluka o izboru novog predsjednika Općinskog Savjeta SBiH Lukavac. Nakon glasanja, za predsjednika je, uz jedan uzdržan glas, izabran dr. Dževdet Osmanbegović, dugogodišnji član SBiH Lukavac i vijećnik u Općinskom Vijeću Lukavac.

Članovi općinskog savjeta u narednom periodu očekuju efikasniji i uspješniji rad kompletne organizacije SBiH za područje općine Lukavac. Ta aktivnost, prije svega, očitovat će se kroz djelovanje u svim mjesnim ograncima SBiH, zatim aktivnostima Kluba Vijećnika SBiH u Općinskom Vijeću Lukavac. Svoju aktivnost SBiH Lukavac usmjerit će, prije svega, kroz svoje zvanične programe i političke platforme.

OS SBiH Lukavac je uvjeren da će građani prepoznati značaj politike SBiH, te da će dati podršku za aktivnosti koje imaju svoj konzistentan rad, koji je usmjeren, prije svega, a očuvanje sloboda i integriteta svih stanovnika Općine Lukavac.

Novoizabrani predsjednik, dr. Dževdet Osmanbegović, zahvalio se na ukazanom mu povjerenju, te je istakao da će raditi timski sa svim kolegama u općinskom savjetu, te da će dosljedno poštivati Statut i Program SBiH.

Komentari