Dino Burgić

 

Stonoteniski klub „Lukavac“ povodom dana Opštine Lukavac i godišnjice formiranja kluba u nedjelju (04.09.2016.godine) u dvorani Sisecam soda Lukavac (kod  „Vile“ ) organizuje stonoteniski turnir.

Nastup na turniru potvrdili su klubovi iz Kaknja, Sarajeva i Brčkog (STK „Brka“), te će uz domaće takmičare iz Lukavca na turniru nastupiti  u četiri kategorije: kadeti – pojedinačno, kadetkinje – pojedinačno, veterani do 50 godina – pojedinačno i veterani preko 50 godina – pojedinačno.

Predsjednik STK „Lukavac“  Elvir Hanić potvrdio je za Lukavački.ba da za sada imaju dobar odaziv takmičara  i da organizacija turnira protiče u najboljem redu:

„ Prije svega bih da se zahvalim Upravi fabrike “Sisecam Soda Lukavac” sa kojom imamo odličnu saradnju i da napomenem da su nam maksimalno izašli u susret povodom kako same organizacije turnira, tako i samih treninga za sve selekcije STK „Lukavac“. Također, koristim ovu priliku da se zahvalim i na podršci koju imamo i od Opštine Lukavac, koja nam je obećala pomoći, kao i velikom broju lokalnih privrednika. Što se tiče same organizacije turnira naišli smo na dobar odaziv takmičara a posebno želim da istaknem da smo dobili veliki broj prijava za kategoriju veterana, tako da očekujemo jak turnir“ – rekao je Hanić.

Prijava na turnir moguća i na sam dan početka turnira u nedjelju  u SSL dvorani koja se nalazi u krugu „Vile“ u Milerovoj. Kotizacija za turnir po takmičaru iznosi 10 KM a za najbolje takmičare osigurani su pehar i medalje.

Komentari