Radionica Servisno učenje, JU OŠ Lukavac Grad - Foto: Lukavacki.ba
Radionica Servisno učenje, JU OŠ Lukavac Grad - Foto: Lukavacki.ba

JU OŠ Lukavac Grad realizuje projekat Servisno učenje – Učenje kroz angažman, a učenici su prepoznali  da je prioritet čitanje pa su se opredijelili za projekat “Poticanje čitanja i razvijanje čitalačkih navika kod djece – Čitaj, promijeni svijet”.

U okviru realizacije  projekta danas je u ovoj školi održana radionica na temu čitanja sa štićenicima Dječijeg sela mira iz Turije i to sa djecom osnovnog školskog uzrasta. Kako ova metodologija zahtijeva partnere u projektu, učenici i učenice škole opredijelili su se za Dječije selo mira Turija, Rudolf Walter Fondacije i JU Javna biblioteka Lukavac.

Inače, ovo je druga radionica sa štićenicima Dječijeg sela mira, a prva je održana  9. novembra 2016. godine u prostorijama ove ustanove u Turiji. Voditelji radionica su učenici i učenice 9. razreda i oni svoje znanje prenose djeci ove ustanove na jedan zanimljiv i kreativan način.

“U našoj školi danas realizujemo radionicu sa štićenicima Dječijeg sela mira iz Turije. To su učenici od 1. do 9. razreda osnovnih škola. Prva radionica je održana u srijedu, 9.11.2016. godine u Dječijem selu mira u Turiji, a ova danas u našoj školi. Takve aktivnosti će se nastaviti do 20. novembra kada i završavamo projekat.” – rekao je Eldar Tokić, učenik OŠ Lukavac Grad.

 

Komentari