Prema prvim rezultatima, tri srednje škole sa područja općine Lukavac nakon prvog upisnog roka u prvi razred za školsku 2017./18. godinu upisuju oko 300 učenika što znači da je ostalo još oko 130 slobodnih mjesta.

Prema odobrenom planu upisa u JU MSŠ Lukavac planiran je upis dva odjeljenja u gimnaziju i tri odjeljenja u medicinsku školu, a za sada je upisano jedno cjelovito odjeljenje ginazijalaca te dva odjeljenja medicinske škole, što znači da je za drugi upisni rok ostalo mjesta za jedno odjeljenje gimnazije i 20 slobodnih mjesta u medicinskoj školi.

Kada je u pitanju Ekonomsko-hemijska škola, kako saznajemo ukupno je prijavljeno 95 učenika, njih 81 je ispunilo uslove dok slobodnih mjesta za drugi rok ima 57 i to u sljedeća zvanja i zanimanja: ekonomski tehničar, finansijsko-računovodstveni smijer 10, ekonomski tehničar, smijer informatika 6, poslovno pravni tehničar također 6, hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji tri mjesta, 12 kada su u pitanju poslovni sekretari te 20 slobodnih mjesta konobar, kuhar.

Prema dosadašnjim rezultatima najviše prijavljenih i za sada primljenih učenika je u Elektro-mašinskoj školi Lukavac. Prijavilo se njih 137, a primljeno 126, dok 11 učenika nije primljeno u određeno zanimanje ili ne ispunjavaju uslove u prvom upisnom roku.

Slobodnih mjesta ima u sledećim zanimanjima: tehničar drumskog saobraćaja – 8 učenika, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje -3 učenika, mašinski tehničar operator na CNC mašinama također tri učenika,  dok je 12 slobodnih mjesta kada je u pitanju zanimanje električar.

Svi učenici koji nisu primljeni u prvom upisnom roku mogu odabrati preostala zvanja i zanimanja u drugom upisnom roku koji počinje u ponedjeljak 19 juna i trajat će do četvrtka 22 juna.

Podsjećamo na području općine Lukavac osnovnoškolsko obrazovanje završila su 392 učenika.

Komentari