SRD SMUĐ Lukavac je jedno od najstarijih ribolovnih društava koja egzistiraju u BiH i 2017. godine je dobilo koncesiju nad upravljanjem ribljim fondom na dijelu šeste ribolovne zone 1 Lukavac (vode na teritoriji Općine Lukavac) i trenutno broji preko 500 aktivnih članova.

Ove godine planiramo održati sada već tradicionalno treće po redu takmičenje u lovu grabljivice na varalicu „Štukijada 3“ na jezeru Modrac. Na „Štukijadi 2“ koja je održana prošle godine zadnje nedjelje u  septembru učešće su uzela 42 takmičara iz Bijeljine, Doboja, Teslića, Gračanice, Tuzle, Živinica, Banovića i Lukavca. Više od pola učesnika „Štukijade 2“ je uhvatilo barem jednu ribu, tako da su svi učesnici otišli kući zadovoljni organizacijom i najavili ponovni dolazak. Ove godine UO SRD SMUĐ Lukavac je donio odluku da se „Štukijada 3“ kao i svaka naredna veže za zadnju nedjelju u septembru kako bi mogla ući u obilježavanje septembarskih dana Općine Lukavac i time još više doprinjeti razvoju turizma na našoj općini.

Organizacioni odbor „Štukijade 3“ očekuje ove godine od 70 do 100 učesnika iz Čitave BiH te planiramo da se kroz ovo takmičenje može pratiti rad udruženja na povećanju ribljeg fonda na jezeru Modrac i da se prezentuje jezero Modrac kao sportsko rekreativna (turistička) destinacija.

Aktivnosti na dan takmičenja 30.09.2018. godine:

 Okupljanje organizatora je u 6:00 radi pripremanja doručka i obilježavanja staze. Dolazak, doručak i prijava takmičara je od 07:00 do 8:00, a žrijebanje pozicija bi bilo u 8 sati.

U 8:30 prebacivanje svih takmičara sa čamcima na ribolovnu stazu Poljice.

Prvi dio takmičenja koji bi se održao na ribolovnoj stazi Poljice je predviđen da traje od 09:00 do 10:30.

U 10:30 prebacivanje svih takmičara sa čamcima na ribolovnu stazu Prokosovići.

Drugi dio takmičenja koji bi se održao na ribolovnoj stazi Prokosovići je predviđen da traje od 11:00 do 12:30.

U 13:30 je predviđen ručak (Riblji gulaš, Lovački gulaš i tradicionalni Miladinov grah) za učesnike dok bi se komisija pripremala za proglašenje pobjednika.

U 15:00 proglašenje pobjednika, podjela nagrada i zahvalnica učesnicima te zabava za učesnike (Ribarske priče) do kasno u noć.

Pored dobrog druženja i pecanja, organizacioni odbor „Štukijade 3“ je obezbijedio i vrijedne nagrade:

  1. mjesto
  2. mjesto
  3. mjesto
  • Nagrada za najveću ribu
  • Nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika
  • Svakoj od nagrada biti će dodat poklon paket naših sponzora.

Sponzori nagrada su: Općina Lukavac, SRD “Smuđ” Lukavac, Lovačka grupa “Baki”, Ribarska radnja Ribarska Priča, Ruba Vobleri, Eka Killer, Brada Vobleri.

Komentari