Sportsko-ribolovno društvo „Smuđ“ Lukavac krajem ovoga mjeseca (30.10.2016g.) organizuje „ 1. Štukijadu 2016“ na jezeru Modrac.

O razlozima, ciljevima i samoj organizaciji „1. Štukijade“, razgovarali smo sa Alenom Nuhićem, zamjenikom predsjednika SRD „Smuđ“ Lukavac.

„ Primarni cilj zbog kojeg smo se odlučili na organizaciju ove manifestacije jeste sagledavanje stanja ribljeg fonda u jezeru Modrac ali u svakom slučaju i afirmacija sportskog ribolova .

Mi kao društvo dobili smo saglasnost za naredne četiri godine za kontrolu poribljavanja i izlova u jezeru . Pokretanje ove manifestacije nam je prilika da u naredne četiri godine dobijemo realan prikaz stanja ribljeg fonda . Sama organizacija protiče bez ikakvih problema. Do sada smo dobili potvrdu o nastupu naših prijatelja iz

Tuzle, Živinica, Modriče i Doboja, ali smo sigurni da će štukijada do službenog početka okupiti veliki broj i ostalih društava iz zemlje i regiona“ – rekao je za kraj Nuhić.

Organizatori ističu da je prijava za takmičenje u toku upravo kod zamjenika SRD „Smuđ“ Alena Nuhića i u „Ribarskoj priči“ u Lukavcu ali će isto tako bitI moguća i na sam dan održavanja.  Kotizacija po članu je 10 KM, a organizatori su spremili i sadržajan program.

d.b

Komentari