Fudbaleri Slobode pobijedili su u subotu NK Osijek u okviru generalne provjere pred početak prvenstva u sezoni 2019./2020. koje počinje naredni vikend utakmicom protiv FK Radnik u okviru 1. kola BHT Premijer lige BiH.

Sloboda je međunarodnu prijateljsku utakmicu na stadionu Gradski vrt počela u sastavu: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić.

Crveno-crni do vodstva dolaze u 16. minuti utakmice preko Livančića. 
Ivetić je centrirao sa lijeve strane, lopta je došla do Livančića, koji pogađa mrežu Osijeka.

Dvije minute kasnije Osijek je izjednačio preko kapitea Škorića koji se dobro snašao u kaznenom prostoru i matirao je Lakića za 1:1.

Igrao se 39. minut utakmice kada domaći dolaze do vodstva sa 2:1 golom Marića.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda postiže još dva gola. Prvo je u 42. minuti Amer Bekić pogodio za 2:2, da bi dvije minute kasnije Ristić sjajno pogodio za prednost od 2:3.

U drugom poluvremenu domaći su pružili nešto bolju igru, ali crveno-crni su uspješno branili svoj gol te su do kraja uspjeli sačuvati mrežu i prednost iz prvog poluvremena za pobjedu rezultatom 2:3. Inače, u drugom poluvremenu, priliku za igru dobili su Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

Sloboda narednu utakmicu igra u Tuzli, 21. jula sa na stadionu Tušanj sa početkom u 20:30 sati protiv FK Radnik Bijeljina.

Komentari