SKISO Sinovi Bosne - Foto: Lukavacki.ba
SKISO Sinovi Bosne - Foto: Lukavacki.ba

Danas su SKISO Sinovi Bosne ugostili  OKI Brezu u Sportskoj dovrani u Lukavcu u okviru 7. kola Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci i nakon četiri seta savladali goste.

Početak utakmice pripao je Sinovima Bosne koji su brzo ostvarili veliku rezultatsku zalihu i prednost koju odbojkaši Breze nisu dostigli. Gosti su pokušali pregrupisati svoje redove uzimanjem time-outa, ali domaći nisu posustajali te su dobili prvi set rezultatom 25:9.

U drugom setu domaćin je opravdao ulogu favorita i bez većih poteškoća kontrolisao igru čime je stekao prednost i završio set u svoju korist rezultatom 25:16.

Treći set probudio je OKI Brezu čiji odbojkaši su pružili dobar otpor i u jednom trenutku su stvorili prednost od plus trio poena koja se istopila kada je na servis došao Sinanović Hašim iz reda Sinova Bosne. U nastavku se igralo poen za poen, a bolju kocentraciju pokazali su gosti koji su u konačnici trećeg seta slavili sa 24:26 i time sasvim neočekivano utakmicu odveli u četvrti set.

U četvrtom setu malobrojni gledaoci lukavačke sportske dvorane mogli su vidjeti potpunu dominaciju domaće ekipe koja je za nepunih 15 minuta završila četvrti set razultatom 25:9 i konačnih 3-1 u setovima.

U narednom kolu ekipa SKISO Sinove Bosne  gostuje na Ilidži gdje će ih ugostiti  UOKI Općina Ilidža.

SKISO Sinovi Bosne: Zirajet Delić , Ermin Jusufović, Dževad Jusufović, Jusuf Semić, Edis Kadić, Enis Tokić, Eniz Mujić, Sead Kasumović, Asmir Alihdožić, Armin Jusufović, Hašim Sinanović i trener: Fahrudin Muharemović

OKI Breza: Zikret Mahmutović, Mensudin Numić, Muamer Nefić, Neđad Avdukić, Kenan Hasanspahić, Mirnes Sirotanović, Memnun Nukić, Adin Likić, Amir Karamustafić.

Komentari