Za nedjeljni dvoboj sa FK Velež najavljeno je 150 najvatrenijih navijača kluba iz Mostara koji će se smjestiti na  sjevernu tribinu Stadiona Jošik. Na uređenju ovog dijela jučer su radili Siouxi, koji su na taj način odlučili svojim nedjeljnim rivalima obezbijediti što bolje uslove za navijanje i gledanje svog omiljenog tima na Stadionu Jošik.

Vrlo dobro znamo kako je naporan put do Mostara i nazad, ali znamo i kako je biti lijepo dočekan. Odlučili smo da ovaj dio tribina uredimo za naše goste, a nadamo se da će se oni prijatno osjećati na našem stadionu. Tenzije i pritisak stvoren u javnosti, nije i ne smije biti razlog eventualne netrpeljivosti između navijača, jer sve nas spaja ljubav prema fudbalu i svom voljenom klubu. Našim gostima svakako želimo dobrodošlicu i pozivamo ih na fer i korektno navijanje.” – riječi su jednog od članova navijačke skupine Sioux Lukavac.

Ovaj potez navijača FK Radnički Lukavac je za svaku pohvalu, ali i prava rijetkost na navijačkoj sceni u našoj zemlji. Bravo Siouxi!

Komentari