SKISO Sinovi Bosne - SDI Spid - Foto: Lukavacki.ba
SKISO Sinovi Bosne - SDI Spid - Foto: Lukavacki.ba

Sportska dovrana Lukavac u četvrtak popodne bila je domaćin sjajne utakmice u sjedećoj odbojci koju su odigrali SKISO Sinovi Bosne i SDI Spid, a pobjednik se dobio nakon petog seta.

Gosti iz Sarajeva sjajno su otvorili susret 3. kola Premijer lige u sjedećoj odbojci i u igri praćenoj sjajnim potezima na obje strane slavio je Spid rezultatom 25-22.

Drugi set nije ponudio značajniji otpor domaćih odbojkaša te su gosti slavili rezultatom 25-17. U trećem setu došlo je do preokreta kada Sinovi Bosne pokazuju nevjerovatnu odlučnost i igru te su sa nekoliko dobrih poteza u nizu ostvarili rezultatsku prednost koju gosti iz Sarajeva nisu nadoklandili te su treći set izgubli sa sedam poena razlike (25-18 za SKISO Sinove Bosne).

U četvrtom setu Sinovi Bosne pokazali su neupitan kvalitet i pružili sjajnu igru na koju Spid nije imao odgovor čime su domaći odbojkaši pobjedom od 25-11 poravnali rezultat na 2-2 u setovima što je omogućilo igranje tzv ‘tie breaka’.

U petom setu koji se igrao poen za poen, odbojkaši obje ekipe pokazali su da se radi o najboljem i najkvalitetnijem što Premijer liga u sjedećoj odbojci može ponuditi i malobrojna publika lukavačke dvorane sigurno je imala priliku uživati u majstorijama.

Može se reći da se je na kraju iskustvo presudilo pa su gosti iz Sarajeva tie break dobili rezultatom 15-12 i postavili konačnih 3-2 u setovima.

Svoj komentar na derbi utakmicu dao je i trener domaće ekipe Fahrudin Muharemović

Sve dobro sve idealno, ali eto na kraju ostaje žal jer nismo pobijedili. Milslim da smo poenski više uzeli poena i onoliko koliko sam ja mogao objektivno pogledati mislim da samo igrali bolje od Spida koji danas nije bio na svom nivou i mislim da smo poropustili šansu da ih dotučemo i pobjedimo” – rekao je Fahrudin Muharemović trener ekipe SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

“Pokušali smo ostati mirni i da što manje griješimo i to je urodilo plodom. Uslovno rečeno, nakon dva dobra seta koja su otišla u njihovu korist mi smo proradili u najboljem svjetlu i vratili se u peti set. Nažalost, izgubili smo i ostaje žal jer nismo nikad bili bliže pobjedi protiv Spida, ali u svakom slučaju igračima Spida čestitam na pobjedi” – rekao je Ermin Jusufović, odbojkaš Sinova Bosne i bh. reprezentativac.

SKISO Sinovi Bosne: Zirajet Delić, Ermin Jusufović, Dževad Jusufović, Jusuf Semić, Edis Kadić, Enis Tokić, Enis Musić, Sead Kasumović, Asmir Alihodžić, Armin Jusufović, Hašim Sinanović – trener Fahrudin Muharemović.

SDI Spid: Safet Alibašić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Adnan Kešmer, Eldar Hamzić, Edin Rizvanović, Almir Šehić, Asim Mešić, Sabahudin Devalić – trener: Mirza Hrustemović.

Komentari