U nedjelju, 13.10.2019. godine u SKPC Mejdan u Tuzli, u organizaciji Karate kluba “Sloboda” Tuzla,  održano je Otvoreno/ Kantonalno prvenstvo u karateu Tuzla 2019 na kojem se okupilo oko 450 takmičara iz 21 kluba regiona.

Na ovom takmičenju koje je organizovano u povodu obilježavanja velikog jubileja “100 godina SD Sloboda ” nastupili su i članovi Karate kluba Sensei Turija-Lukavac koji su osvojili šest medalja u zvaničnoj i dvije u nezvaničnim konkurenciji.


U zvaničnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili:
Medina Baraković,  13. god borbe preko 54 kg Amar Hodžić,  13. god  borbe preko 55kg i Elena Ninković,  12. god borbe do 50 kg.


Srebro je pripalo Benjamin Talović, borbe  juniori do 68 kg, dok su bronzu osvojili  Benjamin Talović, kate juniori iAbdulah Strašević,  borbe kadeti do 70 kg.


U nezvaničnim konkurenciji, zlato je pripalo Turkić Alenu u katama, 11. god  oranž pojas,  dok je srebro pripalo Hamustafic Miji u katama 9. god oranž pojas.


Na ovom takmičenju nastupili su i mladi takmičari KK Sensei Turija-Lukavac, Sara Okanović, Dana Ridžić, Harun Aljić, Armin Halilović, Saib Halilović i Amar Muratović  koji su dobili ucesničke medalje.

Komentari