Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je bila jako blizu historijskog uspjeha i plasmana na EP. Ipak, izabranice Gorana Nešića su u odlučujećem meču protiv Rumunije u Lukavcu poražene sa 2:3 u setovima.

Imala je BiH vodstvo u setovima od 2:1, ali na kraju nije uspjela “završiti posao”. Selektor Goran Nešić smatra da danas Rumunija nije bila bolja, ali da je njegovim izabranicama nedostajalo koncentracije u ključnim trenucima.

“Teško je bilo šta reći sada, poslije ovakve utakmice. Ali mislim da smo sami izgubili. Mislim da Rumunija nije pobijedila danas nego da je Bosna i Hercegovina izgubila”, izjavio je Nešić nakon utakmice, pa nastavio:

“U četvrtom setu ste mogli vidjeti opuštanje ekipe Bosne i Hercegovine. Vjerovatno su se djevojke u svojim glavama već vidjele na Evropskom prvenstvu. Nažalost, odbojka je takva. Lopta je okrugla i igra se do posljednjeg poena… Žao mi je što je to tako, a djevojkama je sigurno još gore, ali glavu gore i idemo dalje… Mogli smo, bili smo jako blizu. Djevojke su zaslužile plasman na Evropsko prvenstvo”

Komentari