Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u pratnji trenera Željka Zombre na Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u Bugojnu,  nastupio je sa sedam  takmičara,  koji su istinski dominirali na ovom prvenstvu, osvojivši skoro puni plijen sa osvojenih sedam  medalja i to pet  zlatnih i dvije srebrene medalje.

Zlatne medalje i titule prvaka federacije Bosne i  Hercegovine su osvojili : Bećirović Belma, borbe juniorke -53kg, Muradbašić Haris, borbe kadeti -70kg, Čajić Halima, borbe kadetkinje +54kg, Čajić Hamza, borbe juniori +76kg, Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -75kg.

Srebrene medalje i titule viceprvaka Bosne i Hercegovine su osvojili:m Omerović Bakir, borbe kadeti -52kg, Ženski kadetski tim “ORKKA” u borbama u sastavu Čajić Halima i Fazlić Dora.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac ovim rezultatima na ovom prvenstvu je zauzeo visoko 2 mjesto u konkurenciji 48 karate klubova!

Ovo je bio premijerni nastup za takmičare kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u drugoj polusezoni pred predstojeće državno prvenstvo, međunarodne turnire i svjetsko prvenstvo koje će se krajem

Oktobra održati na Tenerifima ( Španija), te je ovo još jedna u nizu

potvrda da se radi o jednom od najuspješnijih karate klubova u BiH

Komentari