U subotu, 21. aprila 2018. godine, u Jajcu je održano Državno prvenstvo za djecu do 13 godina. Dokaz da se radi o jednom od najmasovnijih sportova u BiH je da je na ovom prvenstvu nastupilo 894 takmičara iz 110 karate klubova.

Klub borilačkih sportiva ORKKA Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, na ovom prvenstvu nastupio je sa pet mladih takmičara koji su prošli klupsku selekciju i izborili se da budu predstavnici lukavačkog kluba na Državnom prvenstvu.

Ovih pet mladih klupskih nada, na Državnom prvenstvu napravili su pravo malo čudo osvojivši pet medalja i to tri zlatne i titule prvaka BiH i dvije bronzane medalje, te na taj nacin plasirali KBS ORKKA na odlično 6. mjesto u generalnom plasmanu klubova.

Zlatne medalje i titule prvaka BiH za 2018. godinu osvojili su:

  • Amra Halilović (borbe djevojčice 2007. godište – do 32 kg),
  • Emina Fajić (borbe djevojčice 2005. godište – do 49 kg),
  • Haris Halilović (borbe dječaci 2005. godište – do 50 kg).

Bronzani su bili:

  • Emir Halilović (borbe dječaci 2007. godište – do 35 kg),
  • Tea Hadžihrustić (borbe djevojčice 2007. godište – preko 44 kg).

Drugog dana vikenda, u nedjelju 22 aprila 2018. godine, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo za seniore na kojem je nastupilo 142 takmičara iz 48 karate klubova.

Boje KBS ORKKA, u pratnji trenera Željka Zombre, branili su Hamza Čajic Hamza i Mensur Đozić, te ostvarili odličan rezultat osvojivši dvije bronzane medalje.

Hamza Čajić je na svom prvom seniorskom Državnom prvenstvu bio treći u kategoriji borbe seniori do 84 kg, dok je Mensur Đozic bio treći u kategoriji borbe seniori do 75 kg.

Komentari