U nedjelju 10. juna 2018. godine, u Sportskoj dvorani “Filip Višnić” u Bijeljini, održan je Međunarodni karate turnir “Trofej Bijeljine” na kojem je učešće uzelo 604 takmičara iz 56 karate klubova iz pet drzava, a među njima i takmičari KBS “ORKKA”.

Klub borilačkih spotova “ORKKA” Lukavac nastupio je sa devet takmičara koji su osvojili ukupno sedam medalja i to jednu zlatnu, četiri srebrene i dvije bronzane medalje.

Zlatom se okitio Đozić Mensur, borbe juniori-U21 open

Srebrene medalje:

Čajić Hamza, borbe juniori-U21 open

Muradbašić Haris, juniori -76 KG

Bećirović Belma, juniorke -53 KG

Hadžimehmedović Amina, kadetkinje + 54 KG

Bronzani su bili:

Halilović Haris, dječaci 13 god -50 KG

Kuduzović Belma, kadetkinje -47 KG

-Ovaj turnir ujedno je bio i prvi kontrolni turnir pred svjetski kup u Umagu. Na osnovu prikazanog, možemo biti zadovoljni periodizacijom i trenutnom formom, posebno naših mlađih seniora Čajić Hamze i Đozić Mensura, koji su nastupili po pozivu organizatora u revijalnom dijelu turnira u konkurenciji 10 juniora -mlađih seniora od kojih su svi osvajači balkanskih, dok su neki i osvajači evropskih i svjetskih medalja, poručili su iz KBS “ORKKA” Lukavac.

Inače, u revijalnom dijelu, takmičari su podijeljeni u dvije grupe od po pet takmicara, gdje su takmičari radili svako sa svakim borivši se za novčane nagrade. Takmičari KBS ORKKA Lukavac izborili sufinale ostvarivši obojica po četiri pobjede u svojim grupama te poklonivši KBS ORKKA klubsko finale.

Komentari