Općinska organizacija SDU BiH Lukavac obratila se saopćenjem za javnost povodom prijetnji vijećniku i nestaturanim odlukama na 41. sjednici Općinskog vijeća Lukavac koja je održana 15. septembra 2016. godine. Saopćenje prenosimo u cjelosti bez izmjene:

dsc_0020-small

Na jučerašnjoj 41. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac, bilo je predviđeno razmatranje Informacije o stanju prirodne nesreće i epidemije enterokolitisa za područje MZ Poljice Donje, prouzrokovane nebrigom i totalnom dezorganizacijom organa uprave i Civilne zaštite, sa teškim posljedicama i neadekvatnim mjerama za njihovo prevazilaženje. 

Pomenuta tačka dnevog reda je zbog nepotpunosti i nedostka podataka o posljedicama, uzrocima i vrsti kontaminacije vode, broju oboljelih i mjera za prevazilaženje stanja, skinuta sa dnevnog reda. OV Lukavac je razmatralo, pored ostalog, prijedloge za dodjelu općinskih priznanja i imenovanje privremenog Upravnog odbora u JKP RAD Lukavac.

Pored, u Lukavcu nezapamćenog vrijeđanja i prijetnji  dr. Kenanu Omerdiću, koji je ukazivao na nestatutarnost rada Vijeća, SDA je pokazala da joj je od posljedica epidemije u Donjem Poljicu, važnije da pred sami kraj mandata, “uhljebi” svoje stranačke aktiviste. Ni pismena ostavka kandidata za predsjednika UO JKP RAD, obrazložena nestručnošću pojedinih kandidata, nije ih u tome spriječila.

Potpredsjednik OV Lukavac i predsjednik komisije za izbor i imenovanje OV, dr. Kenan Omerdić je zbog upućenih prijetni i nedistanciranja SDA od prijetnji i uvreda njihovog vijećnika i sekretara stranke, te zbog kršenja Statuta, napustuo sjednicu.

Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine, koja na lokalne izbore izlazi u okviru koalicije UJEDINJENI ZA LUKAVAC,  ni sada, a ni ubuduće, neće raditi izvan Statuta Općine Lukavac i civiliziranog ponašanja u Općinskom vijeću Lukavac.

Sponzorisani sadržaj

Komentari