Kantonalni odbor SDP-a Tuzla donio je odluku da započne proces formiranja vlasti u sa SDA, bez obzira na ograničenja Glavnog odbora SDP-a.

Predsjednik KO SDP TK Enver Bijedić potvrdio je navedenu informaciju za naš portal.

“Na sjednici Kantonalnog odbora je bilo prisutno 48 članova. Od tih 48, njih 44 je glasalo “Za”, a četiri su bila protiv ove odluke. A odluka je sljedeća da mi sa Kantonalnog odbora SDP-a želimo, tražimo, smatramo da trebamo biti dio vlasti na TK i da nam je to prioritetni zadatak. To smo pokušali na sjednicama Glavnog odbora i na Kongresu dogovoriti.  Nismo dobili potreban broj glasova”, kazao je Bijedić.

Nadalje, on je pojasnio da je ova odluka donesena “u interesu članova i glasača”.

“Oni su glasali za nas i omogućili nam da pobijedimo na izborima u oktobru prošle godine. Ogromno je nezadovoljstvo ljudi u TK koji javno govore da nikada više neće glasati za SDP ukoliko SDP ne bude dio vlasti. Logika je jednostavna. Zašto da glasaju za nas? Oni kažu: “Jesmo li glasali. Jesmo. Jeste li pobijedili? Jeste. Nećete u vlast, nećemo više glasati za SDP. Niste zaslužili!”. Iniciran takvim stavovima, mi smo donije odluku na KO SDP-a”, pojasnio je Bijedić.

Najavio je da će nakon ovakve odluke uslijedit pregovori. 

 

Koalicioni razgovori će, kako je rečeno, početi veoma brzo.

Komentari