Velika sala Doma kulture u Lukavac Mjestu 22. septembra 2016. godine okupila je veliki broj mještana prigradske mjesne zajdnice na predizbornom skupu OO SDP BiH Lukavac.

Skup je otvorio predsjednik OO SDP BiH Lukavac, Zlatan Čufer koji se zahvalio posjetiocima na hrabrosti da posjete predizborni skup opozicije.

Ja ću iskoristit priliku da vam se zahvalim što ste se odazvali u ovom broju. U ovo vrijeme potreban je osjećaj za demokraciju, a bogami potrebna je i hrabrost pojaviti se na skupu opozicije. Veoma je lako, čak i poželjno pojaviti se na skupovima pozicije, odnosno vladajućih stranaka, jer to donosi određene benificije i prednosti.

Šef izbornog štaba i predsjednik organizacije podsjetio je na to da je SDP Lukavac u protekle dvije godine mnogo uradio na tome da se usvoje primjedbe građana, da SDP postane demokratska organizacija.

U svom obraćanju pristunim, Čufer se dotakao i TV debate u kojoj su se sučeljavali kandidati za načelnika Općine Lukavac, a  koja je 20. septembra emitovana na RTV TK.

Na početku debate sam uživao, čak se smijao, međutim kako je debata odmicala postajao sam ljući i bjesniji. Upitao sam se, da li je moguće da se ova vladajućuja koalcija ponaša toliko bezobrazno i bahato prema nama građanima. Taj čovjek predstavlja i nas, to je  kandidat za budućeg načelnika općine. Zar nije našao za shodno da ono što mu je napisano,  pročita i uvježba, da ne zamuckuje. Ono je bila bruka i sramota, ne  njegova, već bruka svih nas jer je to gledao čitav kanton.

Pristunim članovima i simpatizerima obratili su se kandidati za Općinsko vijeće Lukavac, Haris Mešić i Džana Hodžić koji su u svojim obraćanjima ukazali na probleme u svojim MZ, ali i drugim MZ jer svi dijele slične probleme i da te probleme trebaju rješavati zajedno.

Skupu se obratio akutelni vijećnik SDP-a i predsjednik Osnovne organizacije Lukavac Mjesto, Hajrudin Hodžić čije obraćanje je više puta prekinuto aplauzom gostiju.

“Obizrom da je Lukavac Mjesto prigradska MZ, trebali bi biti jedna od najuređenih mjesnih zajednica, ali ko god prošeta našom MZ vidi u kakvom smo stanju. Malo je reći da smo neuređeni, postali smo ružni. Dom kulture u Lukavac Mjestu, trebao je da izgori da bi se napravio i to ne od općinskih sredstava, nego od kantonalnih sredstava za razvoj kulutre.”

U ime KO SDP BiH Tuzla  obratila se Azra Okić koja je istakla da je čast biti u na skupu SDP-a Lukavac i da će SDP BiH postati vodeća politička opcija 2. oktobra.

“Sigurna sam da ćete ostvariti izborni cilj i da ćete imati svog načelnika profesora Edina Delića i većinu u vijeću”, kazala ja Azra Okić u svom obraćanju.”

Na skupu se obratio i nosilac liste za Općinsko vijeće Lukavac ispred SDP-a BiH Adem Mahovkić koji je predstavio listu za OV koju čini 40 posto žena, 30 posto mladih i 10 posto penzionera ili seniora. Mahovkić je istakao da lista SDP-a zastupa sve konstitutivnenarode i ostale.

Na kraju skupa, na veliko oduševljenje pristunih predstavio se i obratio  zajednički kandidat za načelnika općine ispred DF-a, SDP-a i SDU-a prof. Edin Delić.

Potrebe lokalne zajednice koju sada gledamo kao skup od Huskića do Lukavac Mjesta preko Salkića, Hrvata pa do Koksare meni su poznate i  želim vas uvjeriti da sam taj teren poznavao i prije, a u toku ovih priprema prošao nogom sve probleme koje ovdje imate. Mogao bih o tim problemima pričati, ne 45 minuta već cijelu noć, a da ništa ne pročitam sa papira.

Profesor Delić istakao je da je upoznat sa svim problemima MZ Lukavac Mjesto, a isto tako je napomenuo da se te stvari ne mogu riješiti odmah već da se moraju odrediti i dogovoriti prioriteti, a ako on bude odabran za načelnika, te prioritete će odrediti mještani.

Sinoćnjem Predizbornom skupu SDP-a u Lukavac Mjestu prisustvovali su predstavnici Socijaldemokratske unije kao i nezavnisni kandidat za OV Lukavac Mehmed Damadžić s kojim su akutelni vijećnici SDP-a ranije imali dobru saradnju.

Sponzorisani sadržaj

 

Komentari