Danas je u prostorijama kantonalnog odbora SDP-a Tuzla održan sastanak na kojem je propao još jedan pokušaj formiranja vlasti u ovom kantonu.

No, nakon sastanka u građanskoj lijevoj većini uz SDP sa 10 zastupnika ostala je Naša stranka sa dva zastupnika, DF sa tri i Stranka za BiH sa dva, dok se SBB danas povukao, što ukupno čini 17 zastupnika u Skupštini TK i nedovoljan je broj ruku koje bi činile većinsku vlast u Skupštini TK.

„SDP neće formirati vlast sa SDA niti sa PDA“, kazao je Enver Bijedić, nakon današnjeg sastanka, pozvavši sve ostale poslanike u Skupštini TK da se priključe ljevici te da idu u formiranje tzv. manjinske vlade. Ukoliko ne dobije potrebnu podršku, SDP ide u opoziciju, kazao je Bijedić.

Inače, Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici kluba, a u svrhu pripreme za narednu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona, razmatrao prijedlog Budžeta Skupštine Tuzlanskog kantona i Zakona o izvršenju Budžeta TK.

Donesena je jednoglasna odluka, da zastupnici SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona podrže Budžet Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Iako Budžet nije u potpunosti u skladu sa ciljevima i politikama SDP-a, ali zbog specifičnosti situacije i zbog želje da se ne blokira život na području Tuzlanskog kantona, Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona zauzeo je stav da podrži Budžet Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Komentari