Foto: Eldin Moranjačkić
Foto: Eldin Moranjačkić

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Lukavac političku kampanju za nastupajuće lokalne „Izbore 2016“ započeo je iz, kako su rekli kandidati, „bastiona“  SDP – a na našoj opštini, MZ Kruševica.

Pred oko 150 simpatizera Partije iz Kruševice, Gornje Dobošnice i Gnojnice skupu u mjesnom Domu kulture su se obratili nosioc liste za OV Lukavac Mr. Adem Mahovkić i kandidat „udružene Ljevice“ za načelnika Prof. dr. Edin Delić. Podršku radu OO SDP Lukavac iz prvih redova  pružili su predsjednik KO SDP Tuzla Enver Bijedić i  Žarko Vujović kao član Izbornog štaba KO SDP Tuzla. .

Skup je otvorio Zlatan Čufer predsjednik OO SDP – a Lukavac, koji je poručio da nakon posljednjih dešavanja unutar Partije izlaze jači nego ikad u nastupajuće izbore.

Nakon emotivnog nastupa Hasana Ibrakića, domaćina ovog skupa iz MZ Kruševica, koji je pozvao na jedinstvo stranke i zajednički angažman za izbor načelnika Opštine Lukavac prof. Delića, red je došao na prvorangiranog na listi za OV Mr. Adema Mahovkića, koji je  iznio program rješavanja problema u Opštini Lukavac i govorio o tekućim problemima lukavačke opštine.

Skup je zatvorio Edin Delić koji nastupa kao zajednički kandidat za načelnika Opštine Lukavac ispred stranaka lijeve orijentacije SDP, DF i SDU, a  govorio je o programskim osnovama iz ugla kandidata za prvog čovjeka Lukavca.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa održanog skupa u MZ Kruševica.

Sponzorisani sadržaj

Komentari