Večeras je u Sportskoj dvorani Lukavac održan Centralni predizborni skup OO SDA Lukavac kojem je prisustvovalo oko 2000 simpatizera i članova stranke. Predstavljeni su kandidati za OV i kandidat za načelnika Općine Lukavac, a skup su uveličali gosti sa višeg nivoa vlasti, Amir Fazlić – poslanik u državnom parlamentu i Ismet Osmanović – Federalni zastupnik i predsjednik kluba SDA. Skupu su pristovali domaćini Tarik Arapčić – poslanik u Federalnom parlamentu BiH, predsjednik Općinske organizacije SDA Lukavac, Suad Salibašić – poslanik u Skupštini TK i Fahrudin Skopljak – ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Na samom početku završnog skupa OO SDA Lukavac obratio se aktuelni načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić koji je u svom obraćanju pozvao sve one koji su proteklih 12 godina davali veliku podršku aktuelnom načelniku, daju svoj glas kandidatu za načelnika Općine Lukavac, gospodinu Amiru Sejdinoviću jer je to garancija da će se nastaviti putem kojim je općina išla do sada, a to je put razvoja, prosperiteta i odlučnosti.

Prisutnim simpatizerima i članovima obratili su se i gosti, a prvi se obratio poslanik u državnom parlamentu, Amir Fazlić koji je u svom obraćanju rekao da ovako impozantna posjeta centralnog skupa u Lukavcu pokazuje da će pobjeda SDA biti ubjedljiva. Fazlić se osvrnuo na stanje u Bosni i Hercegovini pri čemu je istakao da Fedaracija BiH ima najbrži ekonomski napredak u regionu, a to opisuje povećavanjem broja zaposlenih, otvaranjem velikih infrastrukturnih objekata te očekuje da BiH u narednim godinama postane lider u regionu.

Federalni zastupnik Ismet Osmanović u svom obraćanju je ponovio da ovako velika posjeta skupu pokazuje da će pobjednik općine biti Stranka demokratske akcije i pozvao  pristune da glasaju za listu SDA i da obavzno glasaju za Amira Sejdinovića, jer je on izdanak Stranke demokratske akcije.

Nosilac liste za OV Lukavac ispred Stranke demokratske akcije  Ermin Jusufović,  u svom obraćanju pristunim iskoristio je priliku da se zahvali na podršci  na sportskom putu i na političkom putu prije dvije godine i da mu je veliko zadovoljstvo da se obrati kao nosilac liste.

Nakon predstavljanja kandidata za OV i obraćanja nosioca liste, prisutnim se obratio kandidat za načelnika Općine Lukavac ispred koalcije SDA i SBB, gospodin Amir Sejdinović.

Sejdinović je istakao da ne sumnja u pobjedu Stranke demokratske akcije, a to dokazuje večerašnja posjeta predizbornog skupa.

Obzirom da ja ne sumnjam u pobjedu SDA, a tome svjedoči vaše prisustvo, ja želim da vam kažem šta ćemo mi radit od ponedjeljka, kada pobijedimo. Moramo raditi mnoge stvari u upravi, jer želimo efikasniju upravu u funkciji razvoja općine. Želimo pojednostaviti procedure u općinskoj upravi da bi što lakše ostvarili svoja prava. To želimo uraditi zbog naših privrednika, da brže i lakše registruju svoja preduzeća, prošire svoje kapacitete u cilju zapošljavanja ovih mladih ljudi koji su došli da podrže Stranku demokratske akcije i svih ostalih građana Općine Lukavac”.

Na kraju skupa obratio se predsjednik OO SDA Lukavac, gospodin Tarik Arapčić koji je u svom obraćanju istako da se BiH nalazi na jednom raskršću i da možemo odabrati dva puta – evropski put, put prosperiteta ili put referenduma.

Mi biramo put ka Evropskoj uniji, ka Briselu ka boljem razvitku cijele Bosne i Hercegovine. Mi ne testiramo snagu jer smo imali priliku da testiramo našu snagu i svi su vidjeli da smo mi jaki i da se nikoga ne plašimo.”

Sponzorisani sadržaj

 

 

 

 

 

Komentari