Izbor sportiste godine 2016. Ermin Jusofović i Bego Gutić - Foto: Tuzlanski.ba
Izbor sportiste godine 2016. Ermin Jusofović i Bego Gutić - Foto: Tuzlanski.ba

Povodom manifestacije Izbor najboljih sportista TK za 2016. godinu, OO SDA Lukavac obraća se sapštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

U povodu izbora najboljih sportista TK za 2016. godinu, OO SDA Lukavac upućuje iskrene čestitke najboljem sportisti TK za 2016.  godinu Erminu Jusufoviću.

Ermin je višestruki osvajač medalja na Evropskim, Svjetskim i Paraolimpijskim igrama, te dobitnik mnogobrojnih priznanja na izborima najboljih sportista od općine Lukavac preko TK do države BiH. Posebno ističemo njegov rad u SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, koji spada u red rezultatski i organizaciono najboljih klubova .

Energija, snaga i volja sa kojom Ermin nastupa i osvaja medalje na domaćim, Evropskim i Svjetskim takmičenjima se posljednjih godina prenosi i na njegov javni odnosno politički rad u Stranci Demokratske Akcije. Ermin je na proteklim lokalnim izborima pojedinačno dobio najveći  broj glasova od svih kandidata, iz svih političkih subjekata za OV Lukavac. Trenutno obavlja dužnost predsjednika kluba SDA u Općinskom vijeću Lukavac.

Naš stav i politika djelovanja su vrlo jasni a to je prije svega afirmacija vrijednosti rezultata u svim segmentima života, te davanje prostora i šansi za isticanje sposobnosti pojedinaca a sve u cilju afirmacije općine Lukavac, Tuzlanskog kantona ali i države BiH.

OO SDA Lukavac upućuje najiskrenije čestitke svim nagrađenim sportistima klubovima i sportskim radnicima koji su dobili vrijedna i zaslužena priznanja na proteklim manifestacijama kao štu su Izbor najboljih sportista u BiH održan u Sarajevu te izbor najboljih sportista TK koji je održan u Tuzli.

Čestitamo svim izabranim sportistima na priznanjima u 2016. godini a posebno upućujemo čestitke sportstima i sportskim kolektivima koji dolaze sa područja općine Lukavac.   

Komentari