U velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, OO SDA Lukavac predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće kao i kandidata koalicije SDA-SBB za načelnika općine Lukavac.

Skupu se prvo obratio aktuelni načelnik, Dževad Mujkić, osvrćući se u svom govoru na posljednjih 12 godina koje je proveo na čelnom mjestu općine Lukavac.

“Činjenica da smo prve izbore dobili sa 5.500 glasova, druge sa blizu 13.000 i to nam pokazuje da smo na dobrom putu, a taj put je ono što ste vi od nas tražili. Dvanaest godina je mnogo i vrijeme je da dođu mlađi i sposobni, a jedan od takvih je sigurno Amir Sejdinović”.-kazao je načelnik Mujkić.

Prisutnima se obratio i kandidat za načelnika koalicije SDA-SBB općine Lukavac, Amir Sejdinović, koji je ukratko predstavio pravce rada u narednom četverogodišnjem mandatu.

“Osnovni pravci rada će biti: efikasnija uprava u funkciji razvoja općine Lukavac i uklanjanje barijera za ostvarivanje prava građana u cilju realizacije novih radnih mijesta, ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica kako bismo dali iste šanse svim građanima Lukavca, zatim razvoj sporta i kulture, što treba polučiti masovnijem ulasku u sport i na kraju, veća briga i pažnja boračkoj populaciji, porodicama i djeci šehida jer da njih nije bilo ne bismo danas sjedili ovdje”. –poručio je Sejdinović.

Sejdinović je, ovom prilikom, poslao i dvije poruke građanima zašto glasati za Stranku demokratske akcije.

“Imam dvije poruke za vas zašto glasati za SDA i mene kao načelnika, a to je da ja jedini od kandidata znam šta treba raditi u ponedjeljak, odmah kada dođem na posao. I druga poruka vama jeste da moja porodica i ja živimo u Lukavcu i nećete morati  da me dovozite iz Tuzle da vam budem načelnik.”-dodaje kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika općine Lukavac, Amir Sejdinović.

Predsjednik SDA Lukavac, dr. Tarik Arapčić poručio je svima da izađu na izbore i svoj glas daju onima koji to zaslužuju.

“Nijedna stranka nije napravila ovo što je SDA. Nismo uzeli gotovo nijednog od starih kandidata, nego nova lica, mlade, školovane i iskusne ljude. Ova koalicija SDA-SBB treba našoj zemlji, odnosno, treba da se udruže dvije najveće bošnjačke stranke u BiH koje će voditi ovaj narod. Nama treba stabilnost, a nju možemo imati preko Stranke demokratske akcije, preko nas koji stojimo na ovoj bini i vas koji ste večeras u ovoj sali. Ovo je vrijeme kada mi svojim glasovima trebamo da damo povjerenje ljudima iz SDA”.-naglasio je Arapčić.

Centralni predizborni skup zakazan je 28.9. 2016. u Lukavcu.

Komentari