Danas je u Lukavcu Općinska organizacija SDA Lukavac predstavila kandidata za načelnika ove općine na predstojećim izborima, a bilo je riječi i o programu rada stranke za predstojeću kampanju.

 

SDA Lukavac formirala je listu na kojoj se nalaze 34 kandidata za koje će građani Lukavca moći glasati na predstojećim izborima, rečeno je na danas održanoj press konferenciji ove stranke. Riječ je o mladim i obrazovanim ljudima koji će, ukoliko dobiju podršku birača, svojim radom opravdati njihovo povjerenje, rečeno je ovom prilikom. To je u svom obraćanju kazao i kandidat SDA za načelnika Lukavca Irfan Halilagić.

“Nemam namjeru tretirati Lukavac kao neku odskočnu dasku ili samo jedan dio u svojoj političkoj ili drugoj karijeri. Želim da kao neko ko ovdje živi sa svojom porodicom učinim sve da Lukavac i ovo okruženje napravimo boljim mjestom gdje ćemo živjeti, raditi i formirati svoje porodice”, kazao je Irfan Halilagić, kandidat za načelnika SDA Lukavac.

Nosilac liste SDA Lukavac za Opšinsko vijeće, Dževad Mujkić smatra da je kandidatska lista dokaz da SDA vjeruje u mlade ljude i njihovu sposobnost da naprave promjene. U završnoj je fazi i Program rada stranke na kojem će se bazirati predizborna kampanja. Slijedi obilazak mjesnih ogranaka nakon kojeg će ovaj program biti finaliziran, rečeno je na press konferenciji.

Komentari