U srijedu je objavljena informacija da se pored Milorada Dodika i Milana Tegeltije, na američkoj listi sankcionisanih nalazi i ime Mirsada Kukića, predsjednika PDA.

Strpljivo smo čekali reakcije i stav najodgovornijih političkih subjekata i njihovih pojedinaca sa područja općine Lukavac, ali do njih nije došlo. Muk.

Istini za volju, SD BiH je reagovala saopćenjem kojim je nagrdila SDP, Jasmina Imamovića i Nermina Nikšića zbog koaliranja na kantonalnom nivou sa Mirsadom Kukićem. Dijametralno je suprotno to saopćenje tišini koja dolazi iz ureda načelnika Delića, ujedno i predsjednika KO SD TK, inače nivoa na kojem se koalicija okupljena oko Mirsada Kukića od srijede pokušava održati u životu.
A razlog je jasan – čvrst koalicioni zagrljaj Mirsine PDA, koja kao udav davi i bez zraka ostavlja lukavačke Socijaldemokrate. Dobro je to uigran metod vladanja ljudima i gospodarenjem njihovim životima, sistem ucjena, savijanja kičmi, prijetnji i provođenja sile. Sistem kojeg u posljednjih godinu dana imamo priliku vidjeti u najbrutalnijem svom obliku na djelu u Lukavcu.
Naravno, mnogi će pripisati Mirsada Kukića Stranci demokratske akcije, dijelom opravdano. Ali, kao što izjavi predsjednik KO SDA TK, Fahrudin Skopljak, šta mislimo o Mirsadu Kukiću smo pokazali njegovim isključenjem iz SDA. Istina je također da je lukavačka SDA unutar Kantonalnog odbora SDA TK dugo godina bila oponent politici Mirsada Kukića. Visoku cijenu tog otpora je platila gubitkom pozicije načelnika općine na izborima 2016. godine, koji je scenario pažljivo napisan na zloglasnoj banovićkoj brani.
Istina je i da je Mirsad Kukić bio gost OO SDA Lukavac, ali ne mimo i ne dalje od stranačkih prostorija. Nikako u prostorijama općine ili institucija/ustanova općine Lukavac.
https://www.lukavacki.ba/oo-sdp-lukavac-dvostruki-arsini-i-licemjerstvo-df-a/
U posljednjih godinu dana Mirsad Kukić je pak, više puta posjetio općinu Lukavac, vjerojatno više nego za 25 godina članstva u SDA.
Trijumfalno je u aprilu 2021.godine sa svojim saradnicima (onima što ga suncem nazvaše) ušao u općinu Lukavac gdje je održao partijski sastanak sa predsjedavajućim vijeća koji je podnio raport o stanju na području naše općine. Na ljeto mu je osiguran prvi red na ceremoniji otkrivanja spomen-obilježja žrtvama genocida u Srebrenici. Početkom septembra je održao ders na tribini u Centru za kulturu Lukavac na kojem je zagovarao stav o majorizaciji Hrvata i potrebi njihovog legitimnog predstavljanja čega je
primjer uvođenje neparlametntarnog HDZ-a u vladu TK.
Na samom isteku 2021.godine je posjetio i JU Dom zdravlja Lukavac kojom prilikom su se morali micati saniteti radi obezbjeđenja parkinga mjesta za nekadašnjeg vladara Banovića, a danas očigledno Lukavca.
Zašto se posljednja posjeta lukavačkom Domu zdravlja poklapa u dan sa izlaskom konkursa za zapošljavanje 18 novih radnika u toj ustanovi, neka se samo procijeni.
Jedno je sigurno, nakon gubitka Banovića, Lukavac je postao sigurno utočište za politiku i poslušnike čovjeka sa američke crne liste.
Za kraj, ostala nam je upečatljiva jedna opaska načelnika Delića još iz kampanje za lokalne izbore 2020.godine:
“Pogledajte ko je sve sa nama. A ko je sa njima?”

Pa zaista, pogledajte!

Komentari