Ermin Jusufović, predsjednik Kluba SDA u OV Lukavac
Ermin Jusufović, predsjednik Kluba SDA u OV Lukavac
Služba za informisanje OO SDA Lukavac obratila se saopštenjem za javnost koje se odnosi na optužbe prema predsjedniku Kluba vijećnika SDA Lukavac Ermina Jusufovića za koje iz SDA Lukavac smatraju da su gnusne i neutemeljene. Saopštenje prenosimo u cjelosti:
Dana 30.03.2017.godine, na svom službenom Facebook profilu, u jednom od nizu svojih virtuelnih i medijskih istupa, željan konstantne medijske pažnje i vlastite promocije načelnik općine Lukavac Edin Delić, isfrustriran činjenicom da je Klub vijećnika SDA Lukavac na prijedlog budžeta općine Lukavac za 2017. godine podnio ukupno 67 amandmana, okomio se na predsjednika našeg kluba, Ermina Jusufovića gnusnim i neutemeljenim optužbama.
Na postavljeno pitanje: „ko je iz Sportskog saveza, klubova ili bilo kog drugog organa donio odluku o zasnivanju radnog odnosa političara“ neupućenom i zbunjenom načelniku dajemo slijedeći odgovor:
 
Ermin Jusufović je radno mjesto u Sportskom savezu općine Lukavac dobio puno prije nego li je postao “političar”, a kao sportista koji je općini Lukavac tada donio tri olimpijske medalje (i četvrtu poslije) te nekoliko svjetskih i europskih. Ako sportista sa takvim postignućima, koji u najboljem svjetlu predstavlja i državu, a posebno općinu Lukavac, koji je pored toga magistar sporta, a koje zvanje je stekao na sarajevskom univerzitetu, ne zaslužuje raditi u Sportskom savezu, mi onda ne znamo ko zaslužuje (?!). Razumijemo da je ova nepobitna činjenica općinskom načelniku nepoznata jer je i „pticama na grani“ već postalo jasno da u to vrijeme, kao i dugi niz godina pa i dan danas, načelnik ne živi na području općine Lukavac, te stoga nije znao niti je bio upućen u bilo kakva dešavanja i društveni aktivizam na našoj općini, pa tako i na „težinu“ imena Ermina Jusufovića. Sam Jusufović je u odgovoru na optužbe, između ostalog, poručio „Ako je cijena mog otkaza, zbrinjavanje savjetnika, Tuzlaka i penzionisanog oficira Armije RBIH koji je usput i kućni prijatelj načelnika i kojeg građani općine plaćaju iznosom od blizu 5000 KM mjesečno “bruto” ja to ne poštujem ali prihvatam.“. U kontekstu ovoga, vjerovatno bi načelniku Deliću u općinskom sportskom savezu odgovarao neki otpadak tuzlanskog SDP-a, uspješan sportista-lokalac, koji nema nikakve dotične tačke sa općinom Lukavac, a kojem bi kao uslov ali i odlučujuća činjenica za rad u lukavačkom sportskom savezu bila prijava fiktivnog prebivališta u Lukavcu.
Na dio pitanja koji se odnosi na odluku o zasnivanju radnog odnosa, ističemo da je istu potpisao predsjednik UO Sportskog saveza općine Lukavac, čije ime iz pristojnosti nećemo navesti, a koji se ni po bilo čemu ne može dovesti u kontekst sa SDA Lukavac, naprotiv, veliki je oportunist našeg političkog djelovanja i stavova. I ova činjenica je načelniku vjerovatno nepoznata, ali je dovoljan dokaz o konsenzusu i saglasnosti svih društveno-političkih aktera u to vrijeme, a u odnosu na radno mjesto u Sportskom savezu našeg, kako to mediji često kažu „zlatnog momka“.
 
I upravo zbog ovog pridjeva „zlatni momak“, Općinski odbor SDA Lukavac je ponosan na činjenicu da je Ermin Jusufović pristao založiti sav svoj, mukom stečeni, sportski kredibilitet i na taj način postati dio najjače bošnjačke političke opcije, Stranke demokratske akcije. Iza Ermina Jusufovića, gospodine načelniče, stoji 3.147 glasova ili vam ruku, (pošto o rukama zadnjih dana često pričate, a možda i sanjate), tek za nekoliko desetina manje od ukupnog broja vaše nove političke akvizicije, SDP-a Lukavca. Iza Ermina Jusufovića stoji i 8.392 glasača, građanina općine Lukavac koje je osvojila SDA Lukavca na proteklim izborima. Iza Ermina Jusufovića stoje olimpijske, svjetske i europske zlatne i druge medalje, stoje titule najboljeg sportiste općine, a nedavno i kantona, stoje akademska zvanja i znanja, stoji časna porodica koja ga je iznjedrila i odgojila.
Zbog svega prethdno navedenog, iza Ermina Jusufovića stoji i Općinski odbor SDA Lukavac, kao posljednji bedem odbrane od strane političkih protivnika, čije monstruozne, arogantne, isfrustrirane, neutemeljene i u konačnici nekulturne ispade u cjelosti osuđujemo i odbacujemo.

Lukavacki.ba preporučuje

Komentari