Ambulanta u Turiji

Općinska organizacija Socijaldemokrate BiH Lukavac oglasila se saopštenjem za javnost kojim najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja na Općini Lukavac. Saopštenje bez intervencije prenosimo u nastavku:

NASILJE VIJEĆNIKA MUNIRA MEMIĆA ĆE PRIJE ILI KASNIJE IMATI ZAKONOM PROPISANI EPILOG: SMJEŠTAJ IZA REŠETAKA!

Najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje općinskog vijećnika SDA Munira Memića nad medicinskim osobljem područne ambulante u Turiji. Memić je odavno poznat po aroganciji i nedostatku elementarne kulture, te je krajnje vrijeme da njegovi ispadi budu sankcionisani po zakonu.

Imenovani je u toku radnog vremena, a u pratnji još jednog zaštitara JP RAD, upao u ambulantu Turija, te verbalno nasrnuo i fizički prijetio doktoru stomatologu Osmiću. Na upozorenje dežurnog doktora da će biti pozvana policija nasilnik Memić upućuje prijetnje da nije svjesan šta se može s njim dogoditi dok dođe policija. Zbog ovog incidenta doktor je napustio ordinaciju i cio slučaj uredno prijavio policiji i Upravi Doma zdravlja Lukavac.

Povod za nasilje u ambulanti Turija je bilo očekivanje i traženje od supruge Munira Memića da izvršava svoje radne obaveze u Domu zdravlja Lukavac, kako to čine i drugi radnici.

Muniru Memiću nije bilo dovoljno što mu je supruga dobila radno mjesto na osnovu sumnjivog konkursa, niti što je ista ispred interesa stotina podrinjaca iz Mosorovca koji su ga birali da rješava njihove a ne svoje lične probleme. Očekivao je da njeno zaposlenje, nakon ekspresno i volšebno završene medicinske škole u veoma kratkom roku, ne znači i obavezu da nešto uradi na poslu – na radnom mjestu higijeničara gdje je raspoređena, iako ambulanta u Turiji već ima higijeničara za par prostorija koje koristi.

Na neodgovoran odnos prema radu je više puta upozorena od strane doktora, a 29.11.2019. godine od strane doktora stomatologa Damira Osmića prijavljena je poslodavcima u JZU Dom zdravlja Lukavac. Ovakav postupak dr. Osmića je kod imenovane izazvao oštru reakciju i nasilje njenog supruga u Ambulanti.

Ovo nije prvi prijavljeni i registrirani čin nasilja Munira Memića, čak je i fizički nasrtao na neistomišljenike u JKP Rad Lukavac, a kamere lukavačke televizije su imale priliku snimiti niz njegovih prostačkih ispada u Općinskom vijeću Lukavac.

Svakog ponedjeljka Munir Memić, kao „glavni zaštitar“ JKP Rad Lukavac teroriše trgovce na pijaci, tako da su njegove prijetnje i nepoštovanje integriteta niza čestitih građana već postale svakodnevna praksa.

Sve dosadašnje „nestašluke“ Munira Memića su uredno zataškavali njegovi zaštitnici i tutori, a građanima nije nepoznato da ove veze idu i do pravosuđa.

Općinska organizacija SD BiH Lukavac je ogorčena na nasilničko ponašanje općinskog vijećnika Munira Memića (SDA) i sa skorašnji nemilim događajem. Očekujemo od organa Policije i Tužilaštva da se slučaj okonča po Zakonu, a ne zataškavanjem kako je to bilo uvijek do sada.

Želimo vjerovati da ni jedna politička stranka na našoj Općini, pa tako ni SDA, ne želi stati iza nasilničkog ponašanja svojih predstavnika, ali smatramo da je već previše tolerancije prema ovom „nosiocu mandata u Općinskom vijeću“, koji sramoti i svoju porodicu, i SDA i čitavo Općinsko vijeće.

Tražimo da se ovakav akt napada na uposlenike JZU Doma zdravlja Lukavac, naročito od strane vijećnika OV Lukavac, pod hitno sankcioniše i stane se u zaštitu uposlenika, navode iz SD BiH Lukavac.

Komentari