Foto: Screenshot RTV Lukavac
Foto: Screenshot RTV Lukavac

Općinski savjet Stranke za BiH Lukavac danas je održao press konferenciju na temu obrazovanje.

Konferenciji za medije prisustvovali su kandidati za OV Lukavac Mihad Sakić, Merlina Imamović i kandidat za općinskog načelnika Refik Hankić.

Pristunim se obratila Merlina Imamović koja je ukazala na probleme koji su proteklih godina pristuni u sve tri srednje škole na Općini Lukavac.

Ja sam osoba koja se već 16 godina nalazi u obrazovanju i to je ona oblast koja mene posebno interesuje. Ja ću vam reći da su posljednji sastanci direktora sa načelnikom i predstavnicima Općine Lukavac održani 2011. godine. Od tada do danas nikakav zvanični sastanak nije upriličen. Za punih 16 godina koliko se nalazim u obrazovanju nisam imala priliku da načelnik Općine Lukavac posjeti moju, odnosnu našu školu. Smatram da bi to trebalo biti jedno od prvih zadataka budućih načelnika i budućih vijećnika, a to je da se bave pitanjem obrazovanja, pitanjem djece, pitanjem porodice i naravno  sve to da bude pokriveno jednim plaštom ekonomije, kazala je Merlina Imamović, kandidatkinja za OV Lukavac (SBiH).

Tokom konferencije istaknut je problem poligona koji se nalazi u krugu tri škole, a  koji prema riječima Merline Imamović nije nikad rekonstruiran i može biti opasan za djecu koja dolaze na to igralište. Ukazani su problemi na loše osvjetljnje prostora oko škole i loše  grijanje zbog podstanice koja grije školu izgrađena davnih 70-ih godina.

Merlina je također istakla da gospodin Refik Hankić, kandidat za načelnika Općine Lukavac ispred Stranke Za BiH Lukavac posjeduje sve one kompetencije i vještine koje su potrebne jednom gradonačelniku, a to je da obuhvati polje ekonomije, polje obrazovanja, polje sporta, polje komunikacije i administracije. Imamović smatra da bi građani glasom za Refika Hankića i glasom za ostale kandidate ispred  SBiH prvenstveno doprinijeli razvoju na polju obrazovanja.

 

 

Komentari