Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić potpisao je Odluku kojom je  za  područje Općine Lukavac imenovao Povjereništvo. Time je napokon doživljena dugo očekivana katarza ove stranke u Lukavcu.

Pomenutom Odlukom,  za Povjerenika SBB Lukavac određena je vijećnica SBB BiH u Općinskom vijeću Lukavac Amela Krnjić. Povjereništvo ima ovlasti i odgovornosti Općinskog odbora SBB, čini ga devet članova i to: Amela Krnjić, Jasminka Memić, Pašan Murselović, Damir Subašić, Hasida Isaković, Dževad Ćosićkić, Admir Osmanović, Elsad Jamaković i Nerminka Aljukić. Povjereništvo, između ostalog, ima zadatak i da provede izbor novog rukovodstva SBB Lukavac, u skladu sa Statutom SBB BiH.

Ovom Odlukom su nedavni i nezavršeni unutarstranački izbori  vraćeni na početak, a uvedenom Povjereništvu je dat mandat da otkloni određene nedostatke i privede unutarstranačke izbore kraju. Na ovaj način je iz Centrale SBB u Sarajevu tako poslana poruka ko su kadrovi koji će u narednom periodu uređivati ovaj politički subjekat na Općini Lukavac. Tako će do izbora novog rukovodstva SBB u Lukavcu, Povjereništvo odlučivati o svim bitnim stvarima kada je SBB u pitanju na Općini Lukavac, uljučujući kadrovsku politiku, ali i djelovanje na lokalnom nivou.

Iz povjereništva najavljuju da je reevidencija članstva SBB na Općini Lukavac jedna od gorućih aktivnosti koja ih čeka na startu u 2018 godini, jer ista nije urađena valjano u prethodnoj godini.

Članovi povjereništva SBB Lukavac, zbog značajnog osvježenja u svom sastavu, te zbog očitog čišćenja članstva SBB-a u Lukavcu, očekuju značajan priliv novih članova kojima ovom prilikom širom otvaraju  vrata za nove ideje i timski rad.  Zbog principijelnog pristupa SBB vijećnika u radu OV Lukavac tokom 2017 godine, te zbog jasne podrške prijedlozima za dobrobit građana Lukavca, a bez agresivnih i huškačkih politika, Povjereništvo očekuje značajan priliv novih ljudi sa novim idejama.

„Očito je bilo da su vijećnici SBB u Lukavcu principijelno podržavali sve što vodi općem prosperitetu i suprostavljali se svemu što je retrogradno, te stoga očekujemo da nam se pridruže oni koji su to prepoznali, kako bi smo zajedno izabrali što kvalitetnije novo rukovodstvo, koje će na reprezentativan način i novim političkim pristupom značajno osvježiti političku scenu u Lukavcu, a samim tim na kraju doprinijeti ugodnijem životu građana Lukavca“, poručuju iz Povjereništva SBB.

Pozivaju se svi zainteresovane građane, posebno mlade, da im se pridruže i na taj način budu dio tima koji će raditi za bolju budućnost Lukavca, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Komentari