Pred velikim brojem mještana, simpatizera i članova stranke, u velikoj sali Doma kulture u Lukavac Mjestu, održan je predizborni skup OO Saveza za bolju budućnost Lukavac.

Posebnu pažnju i veliku podršku dobilo je obraćanje nositeljice liste SBB BiH za Općinsko vijeće Lukavac, Jasminke Memić koja dolazi iz ovog mjesnog ogranka.

“Kandidati sa liste SBB BiH za Općinsko vijeće Lukavac nisu samo lica sa plakata i imena na glasačkom listiću. To su hrabri i odlučni pojedinci koji su ulaskom u politiku pokazali spremnost da preuzmu odgovornost za sebe, drage im ljude, društvo uopće i dešavanja u njihovoj okolini. Ja sam jedna od njih jer sam shvatila da je politika način da iz pozicije objekta steknem status subjekta. Očekujem podršku građana i vjerujem da će  Klub vijećnika SBB u narednom mandatu biti dovoljno jak da  se bori da stvori bolje uslove života za naše porodice”, rekla je Memić.

Aktuelni predsjednik Kluba vijećnika SBB i kandidat sa liste za Općinsko vijeće  Lukavac, Damir Subašić osvrnuo se na svoj dosadašnji rad i zalaganja u proteklom mandatu.“Do nedavno smo bili konstruktivna opozicija, a sada smo dio koalicije dvije najjače stranke u BiH. Kao što sam se i do sada zalagao za transparentnu i ravnomjernu raspodjelu budžetskog novca po svim mjesnim zajednicama,obećavam vam da ću isto činiti i u narednom mandatu. U prvom mandate sam stipendirao četiri studenta sa prostora naše općine, a ukoliko dobijem još jedan mandat, stipendirat ću i studenta iz vaše mjesne zajednice.”, naglasio je Subašić koji je sa govornice ispraćen velikim aplauzom.

Da SBB BiH ima jasnu viziju razvoja i da ima kandidate koji je mogu provesti dokazali su govornici na ovome skupu: Amela Krnjić Husić, Azra Karić Vehabović, Mirela Zećo i Sabina Nuhić.

Prisutnima su se obratilii predsjednica OO SBB Lukavac, primarijus dr. Nerminka Aljukić, član KO SBB TK Nermin Imamović, predsjednik MO SBB BiH Lukavac Mjesto Jasmin Tinjić i zajednički kandidat SDA-SBB za načelnika Općine Lukavac, Amir Sejdinović.

Noć je protekla u prijateljskoj atmosferi, a upriličen je i kulturno-zabavni program.

Sponzorisani sadržaj

Komentari