I ovoga ljeta mol restorana Robinzon, na jezeru Modrac, Lukavac, postaće  jedan od najveći open air party-a u regionu, jer i ove godine u dva termina održava se prvo Robinzon BRODOLOM 9, te u avgustu rođendanski Robinzon party.

Termin održavanja Robinzon BRODOLOM 9 party-ja je poznat i to je 01.07.2017 godine, a organizatori su danas objavili i ko će nas sve zabavljati te noći. Glavna zvijezda večeri je francuski DJ (švicarskog porijekla), producent i performer, Quentin Mosimann, čovjek koji je ove godine po izboru francuskog DJ MAGa ponio titulu najboljeg DJa, u kategoriji EDM (a opšte je poznato koje vrhunske dj-eve Francuska ima i u kakvoj teškoj konkurenciji je pobijedio). Mosimann na samom startu i nije imao karijeru koja je tipična za jednog DJa, međutim njegova upornost i rad te jedinstveni osjećaj za ritam i specifičan šou na stageu, doveli su ga do toga gdje je danas.

Karijeru je počeo sjajno, pobjedom u francuskoj verziji talent šouua „Star Academy“ 2008 godine i to kao pjevač, što mu je donijelo i popularnost i određena finansijska sredstva, a njegov debi album „Duel“ završio je na prvom mjestu top liste u Belgiji i na drugom u Francuskoj. I sa drugim samostalnim albumom “Exhibition” iz 2010 g. ponovo je zaposjeo vrhove top lista, ali … te godine Mosimann počinje da se predstavlja publici i kao DJ te vrlo brzo stiče internacionalnu slavu. Samo te godine je nastupao širom Evrope, u SAD-u, Rusiji, Kini, Tajlandu, Polineziji, Indoneziji, Izraelu, Egiptu, Koreji, Filipinima, Maroku, Mozambiku, Kazahstanu, Ukrajini, Tajvanu, kao i na jednom od najboljih i najpoznatijih festivala na svijetu Tomorrowlandu.

Zbog ove slave, pjavanje nije zapostavio, tako da je 2012 godine bio član žirija pjevačkog takmičenja The Voice Belgium, a godinu dana kasnije objavljuje singl Psyké Underground, gdje se pojavljuje kao producent ali i vokal.

U septembru te godine postaje i resident DJ na najpopularnijem francuskom EDM radiju – FUN RADIO. Ubrzo njegova emisija na ovom radiju PARTY FUN, postaje najslušanija u Francuskoj. 2015. je počeo fenomenalno oficijelnim remixom pjesme “What I Did For Love” (David Guetta – ft. Emeli Sande), a do kraja te godine publici je predstavio još par svojih remixa popularnih hitova.

Francuski DJ MAG mu je 2016 godine dodijelio titulu Best DJ Performer, a ove godine je ponio i titulu najboljeg DJ-a u kategoriji EDM.

Ovu godinu započeo je singlom Never let you go feat. Joe Cleere, međutim ono što Mosimann-a odvaja od svih DJ-a koje ste do sada gledali je njegov jedinstveni šou tokom seta. On miksa i producira na licu mjesta, svira bubnjeve, klavijature, pjeva … i kako sam kaže ni jedan njegov nastup nije isti. Tako da se iskreno pitamo šta nam sprema za Robinzon BRODLOM 9.

Kao support te noći Mosimannu na stage-u će se pridružiti još jedan švicarac, DJ Assym. On je inače rezident kultnog MAD kluba u Lozani (CH), kluba koji se nalazi na #87 mjestu top liste 100 najvećih klubova u svijetu, te iz sedmice u sedmicu stage djeli uz neka najveća svjetcka Dj imena kao što su: Hardwell ,  Martin Garrix , Axwell/\Ingrosso, Dj Snake, Laidback Lucke i drugi.

Tu je i DJ Borg pobjednik Burn Residency takmičenja u BiH za 2014.  Domaći DJ koji svira po čitavom regionu, koji je svoj kvalitet mnogo puta dokazao i domaćoj publici, a svoje vještine je na još veći nivo digao svirajući na Ibizi uz najpoznatije svjetske Dj-eve.

Iz Osijeka nam te noći na Modrac dolazi Jazzy Rossco, jedan od najpopularnijih DJa hrvatske party scene, a tu su još i finalist Burn Residency takmičenja 2015. – DJ DOAMAN, kao i prespektivni DJ DON Q.

Znači mnogo razloga da 01. jula nabacite bijelu garderobu i pravac Modrac.

Pogledajte video najavu:

Komentari