Općinska organizacija Demokratske fronte BiH Lukavac oglasila se saopštenjem za javnost povodom zahtjeva za brisanje iz člastava vijećnika OV Lukavac, Elvisa Delića. Saopštenje prenosimo u nastavku!

U cilju pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti, OO DF Lukavac želi uputiti demanti na objavu koja je u medijima plasirana dana 18.02.2020. godine.

Nakon imenovanja dr. Dajane Čolić za ministricu zdravstva u Vladi TK, pozicija vijećnika u OV Lukavac shodno rezultatima lokalnih izbora iz 2016. godine, pripala je Elvisu Deliću.

Već od prve sjednice OV, imenovani je svojim načinom rada odstupao od stavova kluba vijećnika DF-a, čime je ozbiljno narušio politički ugled i kredibilitet stranke. Zbog ovakvog načina rada, predsjedništvo OO DF Lukavac, nakon sjednice OV Lukavac koja je održana 31.12.2019 godine, uputilo je prijedlog KO DF TK-a da se pokrene disciplinski postupak za Elvisa Delića, u skladu sa Statutom stranke, nakon čega je Elvis Delić podnio zahtjev za brisanje iz članstva DF-a.

Elvis Delić 2016. godine

O razlozima i opravdanosti prelaska u drugu stranku nepotrebno je pisati, a svi oni koji na ime jedne stranke dobiju mandat na bilo kom nivou vlasti, pa pređu u drugu stranku govore samo o sebi i svojim stavovima i principima, a ne o principima stranke. Koliko su takvi postupci ispravni i opravdani neka svako prosudi sam.

Dužni smo da svoje članove i simpatizere obavijestimo da informacija o raspuštanju mjesnih odbora i nefunkcionisanju OO DF Lukavac nije tačna. Svjesni smo činjenice da je izborna godina i da je negativna opoziciona kampanja za ove izbore već počela. I dok oni nemaju šta drugo da rade, osim da plasiraju negativne i pogrešne dezinformacije, OO DF Lukavac aktivno radi na poboljšanju životnih uslova svih stanovnika Opštine Lukavac i Tuzlanskog Kantona, kao i ostalih nivoa vlasti u kojim participiramo.

Također, OO DF Lukavac aktivno radi sa svim svojim raspoloživim mjesnim odborima, te provodi sve aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore 2020. godine kako bi u kampanju ušli sa vidljivim i mjerljivim rezultatima.OO DF Lukavac.

Komentari