Na našu e-mail adresu [email protected], stiglo je saopćenje za javnost Naše stranke Lukavac povodom fotografija snimljene jučer u Berkovici i objavljena na stranici OO SD Lukavac. Njihovo saopštenje bez intervencije prenosimo u cjelosti:

 

Od početka pandemije i novonastalih okolnosti, svjedoci smo različitih vidova ograničenja i utvrđenih pravila ponašanja, a posebno održavanja međusobne distance.

U duhu opredjeljenja Naše stranke da djeluje kao konstruktivna opozicija doprinoseći svojim konkretnim prijedlozima organima vlasti na svim nivoima, donošenju što efikasnijih mjera za suzbijanje zaraze izazvane novim virusom Covid 19, trudili smo se sa svoje strane na korektan način tome doprinijeti i na lokalnom nivou.

S toga nas je (najblaže rečeno) iznenadila fotografija načinjena jučer u Berkovici i objavljena na stranici OO SD Lukavac, na kojoj je, u društvu nekoliko osoba u “opuštenom socijalnom” kontaktu, zabilježeno druženje aktuelnog načelnika Općine i komandanta Štaba CZ, Edina Delića i dr. Adnana Aljukića, spec. urgentne med., člana Kriznog štaba, još i doktora nauka, te u jednom periodu vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Lukavac, kao i vijećnika u OV Lukavac, Šabana Bečića.

Smatramo, u najmanju ruku, neprimjerenim da osobe koje utvrđuju i promoviraju mjere zaštite u periodu pandemije i sugeriraju građanima neophodnost njihove dosljedne primjene u interesu zaštite zdravlja građana, svojim neodgovornim ponašanjem unose zabunu i šalju veoma lošu poruku.

Uvjereni smo da će se najveći broj građana i nakon ovoga ponašati odgovorno i disciplinovano u cilju zaštite svoga, ali i zdravlja drugih ljudi sa kojima dolaze u kontakt, jer su i svojim dosadašnjim odnosom, ozbiljnim shvatanjem novonastale situacije, značajno doprinjeli suzbijanju pandemije na prostoru naše općine.

Ali smo svakako zabrinuti da bi se dio građana nakon ovoga mogao povesti za ovakvim lošim primjerom i zapitati da li su nam zaista potrebne mjere socijalnog distanciranja i da li te mjere vrijede samo za obične smrtnike, a ne i za one koji ih propisuju i donose

Komentari