SDA Lukavac - predstavljanje kandidata; Lokalni izbori 2016 / Arhiv
SDA Lukavac - predstavljanje kandidata; Lokalni izbori 2016 / Arhiv

Klub vijećnika SDA u OV Lukavac u povodu 3. redovne sjednice OV Lukvac održane dana 31. januara 2017. godine u Sali PU Lukavac upućuje sopćenje za javnost.

Na prijedlog kluba SDA Lukavac građani Lukavca će umjesto predloženog smanjenja od 50% kako je predložio načelnik općine Lukavac, ubuduće plaćati taksu za priključenje na sistem centralnog grijanja simbolično 1 KM za fizička lica i 2 KM za pravna lica. Na ovaj način formirana većina u OV Lukavac je omogućila građanima izuzetno povoljno priključenje na sistem centralnog grijanja, te ovim putem pozivamo sve građane i pravna lica da to i učine. Na ovaj način dajemo doprinos dodatnom smanjenju zagađenja u gradu Lukavcu i prigradskim MZ općine Lukavac.

Klub vijećnika SDA u OV Lukavac će podnijeti inicijativu da se u Budžetu općine Lukavac za 2017. godinu obezbjede sredstva za subvencioniranja utopljavanja stambenih jedinica na području svih MZ općine Lukavac kako bi se u narednom periodu dodatno smanjila emisija štetnih čestica u atmosferu.

U cilju zaštite okoliša a uvažavajući pozitivne zakonske odredbe  Klub vijećnika SDA u OV Lukavac podržao je zaključak kojim se od općine Lukavac traži da se ubrza popstupak po tužbi između općine Lukavac i ministarsva okoliša FBiH u pogledu izdavanja okolišne dozvole za  firmu Energy Solution.

SDA je još jedanput poslala snažnu poruku svim privrednim subjektima koji u budućnosti žele ulagati na području općine Lukavac da će SDA biti snažan partner svim privrednicima te  da će  iznaći rješenje kako bi investicije bile realizovane upravo na području općine Lukavac uvažavajuči sve pozitivne zakonske akte i norme kada je u pitanju ekologija na području naše Općine.

Klub vijećnika SDA u OV Lukavac snažno zagovara da se u okviru tematske sjednice raspravi pitanje nastanka obaveze i kompletne geneze problematike vezano za izgradnju sanitarne deponije kao i da se na tematskoj sjednici raspravlja o ukupnim potraživanjima i obavezama općine Lukavac u mementu preuzimanja mandata aktualne vlasti.        

Klub vijećnika SDA Lukavac

Komentari