Na našu veliku žalost, nas kao nacije, unazad već duže vrijeme živimo u ovakvim vremenima. U vremenima, kada su sve oči patriota, ali onih pravih, a ne samodeklarativnih, uprte u ono šta se dešava u i oko naše države, kada više nismo sigurni ni ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj, po ko zna koji puta treba nam neko izvana da svojim akcijama i sankcijama skrene pažnju na one koji jesu pravi problem, oni koji nas godinama, već i decenijama drže kao taoce zarad ostvarenja vlastitih viših ili nižih ciljeva. I kada nam neko konačno otvori oči, uputi nas u pravom smjeru, mi radimo… šta? Svađamo se ko je prvi počeo rat… Drugarice i drugovi, ne valja nam posao!

Demokratska fronta u Općinskom vijeću Lukavac participira sa dva vijećnika, čiji je zadatak, ali i opredjeljenje da rade u korist građana naše Općine. Politički se često ne slažemo, ali u tu i takvu namjeru naših vijećnika nikada nemojte posumnjati. Po treći ili četvrti put (jer ko više i broji), sa OO Socijaldemokrate BH Lukavac podržali smo zajedničkog kandidata za načelnika općine Lukavac prof. dr sci Edina Delića, i tu naša priča o koaliranju prestaje. Ne sporimo da smo ili da ćemo nekada pogriješiti u našim stavovima, ali donošenje pogrešne odluke može izbjeći samo onaj ko ništa ne radi.

Činjenično je stanje, drugarice i drugovi iz OO SDP Lukavac, da na kraju dana rad bilo koga od nas u OV Lukavac direktno ne može uticati na očuvanje domovine. Čiji rad može? Onih koji imaju mogućnost da rade na donošenju zakona na višim nivoima vlasti. Onih koji MUP TK, UKC Tuzla i druge institucije od značaja za Kanton, pa Federaciju i državu BiH predaju u ruke onima koji se nalaze na „crnoj listi“ SAD-a. Priznali vi to ili ne, naša je sreća da u ovim vremenima u Predsjedništvu imamo člana koji je prije svega Bosanac i Hercegovac, a onda sve ostalo. Čovjeka koji je u stanju žrtvovati i stranku čiji je osnivač, pa i sve nas pojedinačno ukoliko samo pomislimo da radimo protiv države. Da li je to tako kod vas, u taj dio nećemo ulaziti, to vi najbolje znate sami.

OO Demokratske fronte Lukavac će kao i dosada, raditi prije svega u korist građana naše Općine, a onda i Bosne i Hercegovine u cjelini. Vas pozivamo da spinovanjem ne prebacujete pažnju javnosti sa sebe i bitnih stvari o kojima vi možete i morate donijeti odluku, zarad dobra sviju nas. Vjerujte, od nas glava nikog neće zaboljeti, a od vas? Pozivamo vas da počnete čistiti tamo gdje imate tu mogućnost, a mi ćemo vam svakako u tome dati podršku.

Na kraju, ukoliko je to uopće bitno naglasiti, OO Demokratske fronte Lukavac daje punu podršku u radu našim zastupnicima u Skupštini TK, Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i svim pravosudnim organima u njihovoj borbi protiv korupcije i borbi za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedništvo OO DF Lukavac

Komentari