Dana, 21.08.2018 godine oko 22,00 sati u naselju Prokosovići u Lukavcu, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl marke „Suzuki“, kojim je upravljao R.K., rođen 1991. godine , nastanjen na području općine Lukavca  i pmv. „Renault“, kojim je upravljao A.A., rođen 1998. godine, nastanjen na području općine Gračanice.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač motocikla R.K. je zadobio povrede o čijem stepenu  se ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili i istog su zadržali na daljnjem liječenju.

O navedenoj saobraćajnoj nesreći je obavješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici OKP PU Lukavac.

Dana, 22.02.2018 godine oko 00,20 sati na dijelu reginalnog puta  Gračanica-Srnice u mjestu Gračanica, u ulici Zlatnih Ljiljana dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „Golf“, kojim je upravljao R.F., rođen 1995. godine iz Gračanice i motocikl marke „Yamaha“, kojim je upravljao S.M., rođen 1987. godine , nastanjen na području općine Gračanice.

U navedenoj  saobraćajnoj nezgodi vozač motocikla S.M. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla i istog su zadržali na daljnjem liječenju. Uviđaj su izvršili dežurni kantonalni tužilac i službenici OKP PU Gračanica. Saobraćaj na dijelu navedenog regionalnog puta od 00,20 do 03,00 sata odvijao se alternativnim pravcem.

Komentari